Royal Enfield Continental GT – A Class Apart

By | април 30, 2022

Що се отнася до колоезденето, много малко велосипеди могат да се похвалят с постигане на несравнима слава и доверие на клиентите откакто са пуснати на пазара. Велосипедите Royal Enfield са сред малкото велосипеди, които се радват на постоянно доверие на клиентите и висока популярност. Всеки човек, който обича колоезденето и е карал Royal Enfield, със сигурност ще се влюби в звяра, въпреки обемната му рамка и донякъде традиционен външен вид. Тези велосипеди излъчват величествено усещане и могат да развълнуват любителите на велосипеди само с поглед или дори със звук. Познатият ударен звук на велосипед Royal Enfield носи вълнуващо усещане в умовете на любителите на велосипеди.

Въпреки че Royal Enfield Classic, или Bullet, както е популярно известен, е най-любимият и най-разпространеният мотор от конюшните на производителя, моторите като Royal Enfield Continental GT също предизвикват голям интерес, особено сред хората, които обичам колоездене и подобни приключения.

Един от най-мощните мотоциклети на производителя, Royal Enfield Continental GT се предлага с типичен стил за кафе състезатели и език на дизайна. Зареден с много атрактивни характеристики, този мотор е носител и на богато наследство. Royal Enfield Continental GT първоначално е представен през 65-те години на миналия век. Той привлече незабавно вниманието на мотористите, особено сред любителите на колоезденето в кафенета, създавайки огромно търсене на мотора. Велосипедите Continental GT, оцветени в ярко червено, бяха намалени през онези дни и скоро моторът постигна култов статут сред мотоциклетистите. Дори и след пет десетилетия на съществуване, моторът все още се радва на култовия статут, приписван му в миналото.

Това може да е причината за повторното представяне на велосипеда в последно време, макар и с подходящ да отговаря на актуалните тенденции и вкусове.

Continental GT има цена от INR 184518 / – и повече. Той работи с 535 cc двигател с въздушно охлаждане, способен да генерира мощност от 29,1 к.с. Велосипедът разполага с електронно впръскване на гориво Keihin. Това е един от най-мощните велосипеди в Индия. Оборудван с петстепенна скоростна кутия и Unit Construction Engine (UCE) технология на Enfield, Continental GT е претърпял много оптимизации. Въпреки че сертифицираната от ARAI икономия на гориво е 41,9 kmpl, в действителност моторът предлага средна горивна ефективност от 35 kmpl.

Някои от желаните характеристики са включени шасито с двойна долна тръба, телескопични предни вилици, двойни амортисьори Paioli, заредени с газ отзад, плаващи дискови спирачки Brembo, гуми Pirelli Sport Demon, алуминиеви джанти и много други. Той предлага функцията за електрически старт, за да направи нещата по-лесни, освен традиционната опция за кикстарт.

Continental GT несъмнено е най-лекият, най-бързият и най-мощният мотор от Royal Enfield.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *