Bajaj Pulsar 200 SS – дългоочаквано изстрелване

By | май 9, 2022

Баджадж е познато име на индианците. Още преди мотоциклетите Bajaj да станат популярни, марката се асоциира със здрави скутери, които в миналото са били ярост. Когато тези тежки скутери отстъпиха място на леките и безредукторни версии, Bajaj нахлу в неизпитаните до момента води на производството на мотоциклети. Скоро марката Bajaj започва да се свързва с високопроизводителни, евтини и икономични двуколесни автомобили – предимно велосипеди.

Истинската повратна точка в историята на компанията обаче е, когато серията велосипеди Pulsar е представена от тях. Докато не се появи Pulsar, спортните мотори в Индия бяха привилегия на избрани малцина. С представянето на Pulsar това се промени и все повече хора можеха да си позволят да си купят собствен спортен мотор.

Тъй като марката стана популярна, компанията представи различни варианти на мотора с различен капацитет като 135 cc, 150 cc, 180 cc, 200 cc и 220 cc, наред с други. Всички тези варианти бяха приети с ентусиазъм от купувачите. Сега Bajaj се подготвя за пускането на още един супермощен мотор, Bajaj Pulsar 200 SS.

Pulsar 200 SS е напълно обтекаема версия на своя предшественик, Pulsar 200 NS. Този нов велосипед е проектиран като компактен спортен мотоциклет с функции като кормило, мускулест резервоар, разделени седалки, алуминиеви джанти, стандартно телескопично окачване отпред и моноамортизатор отзад. Други характеристики включват двойни фарове за прожектор, ауспух с малка страна и пластмасов предпазител от пръски, вдъхновен от NS 200, за да изброя някои. Дизайнерските знаци на този мотоциклет са силно заимствани от Pulsar 400 NS, който беше показан на Delhi Auto Expo по-рано тази година.

Двигателят, който задвижва Bajaj Pulsar 200 SS, ще бъде същият, който изпълнява функциите на голия мотор Pulsar 200 NS. Следователно, новият мотоциклет също ще има същия 200-кубиков двигател, който е в състояние да генерира максимална мощност от 23 к.с. и максимален въртящ момент от 18 Nm. Въпреки това се очаква, че на Pulsar 200 SS тази мощностна мелница бъде фино настроена, за да генерира повече мощност и да понесе допълнителното тегло на обтекателя.

След като бъде пуснат, Pulsar 200 SS ще бъде първият напълно обтекаем мотоциклет от Bajaj.

Въпреки че това ще бъде като мотор на съотношение цена/качество, Bajaj Pulsar 200 SS ще има премиум цена, свързана с него. Като такъв, той ще носи цена до един лакх рупии. Веднъж пуснат, Pulasr 200 SS ще се конкурира с Yamaha R15 V 2.0, Honda CBR150R, KTM RC200 и Hero Karizma ZMR наред с други за място на индийския пазар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *