Bajaj Pulsar 150 DTSi срещу Yamaha FZ 16 – Борба за първо място

By | май 6, 2022

Bajaj и Yamaha са изключително популярни производители на двуколесни. Първата е индийска компания, а втората е японска, която прави страхотен бизнес в Индия от години заедно. И двете компании се радват на голямо потребителско доверие и популярност, благодарение на прекрасните си велосипеди.

Pulsar е един от най-популярните модели на Bajaj. Именно моторът направи спортните велосипеди достъпни за средния индийски купувач на велосипеди. Yamaha, от друга страна, е мечтана машина за много хора. Ето един опит да се сравнят два популярни модела на Yamaha и Bajaj. Някои общи параметри като цена, мощност на двигателя, пробег и други спецификации се вземат предвид, за да се осигури балансиран преглед.

Цена – Bajaj Pulsar 150 DTSi се предлага на начална цена от 67 145 INR / – (бивш шоурум). От друга страна, Yamaha FZ 16 се предлага на цена, започваща от INR 70411 / – (бивш шоурум). Отчитайки само ценовия фактор, Bajaj Pulsar изглежда е по-добър избор от Yamaha FZ 16.

Спецификации на двигателя – Pulsar 150 DTSi се задвижва от 149,0 cc, 4-тактов, DTSi, двигател с въздушно охлаждане, който генерира пикова мощност от 14,09 к.с. при 8500 rpm и максимален въртящ момент от 12,76 Nm при 8500 rpm. Yamaha FZ 16 се задвижва от 153 cc, с въздушно охлаждане, SOHC, 2-клапан двигател, който генерира максимална мощност от 14 к.с. при 7500 об/мин и максимален въртящ момент от 14 Nm при 6000 об/мин. Цифрите показват, че Yamaha FZ 16 е по-мощен от Pulsar. Pulsar предлага максимална скорост от 118 км/ч, а FZ 16 – 125 км/ч. Очевидно FZ 16 има предимство и в този фактор.

Пробег – Pulsar връща здравословен пробег от 50 до 55 kmpl. Обратно, FZ 16 предлага по-нисък пробег от 45 до 50 kmpl. Pulsar има по-голям капацитет на резервоара за гориво от 15 литра, в сравнение с 12 литра на FZ 16. Ето защо, когато става въпрос за пробег, Pulsar е безспорният победител, с повече капацитет за пренасяне на гориво, както и пробег.

Други спецификации – И двата мотора се предлагат с петстепенни скорости, с един нагоре и четири механизма надолу. И двете могат да постигнат скорост от 60 км/ч от нула за около 5 секунди. И двата мотора предлагат опции за електрически старт. Пулсарът е по-дълъг, по-висок и по-широк от FZ 16. Въпреки това FZ 16 има малко по-добър просвет от Pulsar. И двете предлагат телескопично окачване и дискови спирачки отпред.

В заключение, и двата мотора са повече или по-малко равномерно съчетани, с оценка на Pulsar в случай на цена, пробег и оценка на FZ в области като мощността на двигателя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *