7 съвета, които да ви помогнат да закупите евтина застраховка за мотоциклет

By | март 31, 2022

Важно е да получите най-добрата стойност за парите си, когато става въпрос за закупуване на застрахователна полица за мотоциклет. Имайте предвид, че евтината полица може да не осигури достатъчно покритие. По-долу са дадени няколко съвета, които могат да ви помогнат да спестите пари от застраховката си за мотоциклет. Прочетете, за да научите повече.

Изберете по-евтин велосипед

По-старите или по-малките велосипеди не използват толкова много мощност, тъй като използват по-малки двигатели. В резултат на това вашата застрахователна полица също ще бъде евтина. В момента повечето мотоциклети са по-лесни за поддръжка и подмяна. Освен това, по-малките превозни средства не причиняват много наранявания или щети при инцидент. От друга страна, това може да не е така с класическите или скъпи велосипеди.

Избягвайте модифицирани мотоциклети

Вашите премии ще натоварят повече портфейла ви, ако имате модифициран велосипед. Причината е, че тези модификации могат да направят по-скъпо ремонта или подмяната на вашия велосипед. Освен това тези велосипеди са по-лесни за кражба от крадци.

Освен това, вносните превозни средства също са по-скъпи, когато става въпрос за застраховка. Ето защо е много по-добре да избягвате да купувате необичайни или модифицирани превозни средства, ако искате да сте в безопасност.

Ограничете пробега си

Ако карате много на мотоциклета си, ще трябва да плащате по-високи застрахователни премии. Причината е, че няма да се налага да ходите при застрахователя си, за да получите парите за ремонт. Така че ограничаването на пробега е страхотна идея.

Плащайте Годишно

Можете да спестите много пари, ако решите да платите застрахователната си премия на една вноска. Причината е, че този метод ще ви позволи да избегнете плащането на лихви.

Подобрете сигурността на вашия мотоциклет

Като подобрите сигурността на мотоциклета си, можете да спестите много пари от застрахователната си полица. Ето защо може да искате да оборудвате автомобила си с имобилайзер и аларми, за да държите крадците далеч. Освен това, можете да инсталирате и тракер. Това ще помогне да си върнете мотора, ако някой го открадне.

Въпреки че това ще ви струва пари, спестените пари от вашата застрахователна полица ще бъдат много по-високи.

Паркирайте на безопасно място

Може да искате да държите велосипеда си на безопасно място като навес или гараж. По този начин вашето превозно средство ще бъде много по-безопасно.

Споменете основния ездач на вашия мотоциклет

Ако имате неопитен или млад ездач в застрахователната си полица, може да се наложи да плащате по-високи застрахователни премии. От друга страна, опитен ездач ще трябва да плаща по-ниски премии.

Следователно това, което трябва да направите, е ясно да посочите основния водач на вашия мотоциклет. И ако не следвате този съвет, той ще бъде възприет като вид застрахователна измама, което ще доведе до отхвърляне на вашите искове.

Накратко, това са няколко съвета, които може да искате да следвате, ако ще закупите застрахователна полица за мотоциклет. Надяваме се, че с тези съвети можете да закупите евтина застрахователна полица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *