7 причини, поради които трябва да започнете да карате мотоциклет

By | април 20, 2022

Мотоциклетът не е просто нещо, което ви премества от едно място на друго – това е наистина изживяване всеки път, когато го карате. За разлика от всичко, което се сещам, мотоциклетът те променя. Ти не си просто момче или момиче с мотоциклет: ти си ездач. Чувстваш се по-хладен, защото СИ по-готин. Мотоциклетът не е нещо, което притежавате, това е нещо, което правите. Вие карате. Карането на мотоциклет може да превърне ежедневното пътуване до работното място в приключение. Ето моите 7 причини да започна да карам мотоциклет.

1. Ездата ще ви помогне да намерите своя Дзен

Докато карането на мотоциклет по пътя може да е забавно, изисква невероятно количество концентрация и фокус. В крайна сметка нямате защита на рамата на автомобила, удобството на поставките за чаши и лукса да мечтаете по време на каране. Постоянното наблюдение на вашата ситуация – скорост, път напред и поза на тялото, за да назовем само няколко – служи като медитация, която със сигурност ще изчисти ума ви от ненужните мисли. Никога не съм мислил за този епизод на Game of Thrones, докато карах. На мотоциклет ще намерите вътрешен мир и ще станете едно цяло с вашия мотор.

2. Карането на мотоциклет улеснява ежедневното ви пътуване

Много хора трепват при мисълта за ежедневно пътуване до работното място с мотоциклет. Но ако се замислите, карането до работа има смисъл. Ще спестите много от бензин, както и от времето за пътуване. Ще се захванете за работа по-рано и с по-малко разочарование от задръстването.

3. Ще направиш Майката Земя много щастлива

Мотоциклетите се считат за по-екологичен вариант за транспорт. Всеки модерен велосипед ще трябва да се придържа към много строги екологични стандарти. Освен това той консумира много по-малко гориво от автомобил, който е печеливш за вас и околната среда.

4. Помагате за облекчаване на задръстванията

Карайки мотоциклет, вие поставяте по-малко стрес върху трафика. Въпреки че разделянето на лентата е законно само в няколко щата, има доказателства, че практиката на разделяне на лентата облекчава задръстванията. Чувствайте се свободни да извикате „Няма на какво“. Докато минават покрай коли – имат една кола по-малко, за да останат отзад.

5. Ездата подобрява здравето ви

Карането на мотоциклет е от полза за вашето здраве и е невероятно полезно за мозъка ви. Както споменах преди, дзен състоянието се смесва с ендорфините, които идват от карането на мотоциклет или просто да сте навън прави чудеса за вашето психично здраве. Подобреното психично здраве води до подобряване на физическото здраве, ако не просто защото ви дава правилното отношение.

6. Ще срещнете много нови хора

Вашият мотор ще служи като начало на разговор навсякъде, където отидете – често ще откривате, че срещате нови хора, които ще положат всички усилия, за да говорят с вас, да споделят истории. Ако карате колело, ще откриете, че срещате хора, с които иначе никога не бихте имали възможност да общувате – хора извън вашите социално-икономически, религиозни или расови кръгове.

7. Изглеждаш готино, карайки мотоциклет

Освен ако не карате екзотична кола, да си шофьор не е толкова готино, колкото да си ездач. Обикновено обичам да крия този факт. По някакъв или друг начин мотоциклетирането ще ви накара да изглеждате по-готини от всички останали на пътя. И дълбоко в себе си всички останали ще го знаят. Може да не е готино да разкриете такова нещо, но признайте си, всеки път, когато видите някой да минава покрай вас с мотоциклет, си мислите „този човек е толкова готин, чудя се къде отива“.

Ако се опитвате да убедите някого да започне да кара мотоциклет, какво бихте му казали?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *