Факти за каскадьорство с мотоциклети и още

By | април 16, 2022

Карането на мотоциклети с каскади е нарастващ спорт в Обединеното кралство и Съединените щати. Законът на Съединените щати обаче забранява „закърняване“ на мотоциклети по обществени пътища и дори може да ви отведе бързо в затвора.

Ако купувате мотоциклет втора употреба, проверете дали моторът е закърнял. Проверете за плоски петна по предната гума, което ви показва, че моторът е направил някои колела, а също така проверете за драскотини, които биха могли да са резултат от катастрофа. Закърняването може да развали двигателите, трансмисиите и окачването, така че внимавайте, освен ако не възнамерявате да използвате велосипедите си по същия начин, като каскадьор.

Робърт Крейг Найвел младши е може би най-известният американски мотоциклет смелчак. Сега смятан и за икона, и за легенда, той започва кариерата си като артист някъде в края на 60-те години. Изпълнил е множество скокове с мотоциклети, които се предават по телевизията в цялата страна. Неговият опит да прескочи каньона на река Снейк, намиращ се в Туин Фолс, Айдахо през 1974 г., беше сред най-гледаните (той е номер 4) събитие в Wide World of Sports на ABC до тази дата. Той почина миналата година, 30 ноември на 69-годишна възраст.

Някои екипи за мотоциклетни каскади и тренировки в САЩ включват мотоциклетния екип на Южна Флорида, мотоциклетния екип на D-Aces Stunt Riders (Уазау, Уисконсин), TenNinety6 (Каламазу, Мичиган) и Hardly Angels (женски екип за мотоциклети).

Боб Дъфи, професионален мотоциклетист, бе наречен „Най-бързият човек на две колела назад“. Той има ET от 11,71 секунди и скорост на капан от 122 mph. Мъжът е недокоснат на плъзгача, каращ назад. Този рекорд е направен на серийния Kawasaki Z1R-TC от 1979 г., любимия му мотор, на одобрено от IDBA (Международна асоциация за велосипеди) събитие.

Деби Евънс – Кралицата на изпитанията е първата жена, която успешно кара изпитанията в САЩ в края на 70-те години на миналия век и като цяло се смята за най-добрата жена ездач в историята на спорта.

Австралиецът Роби Мадисън вече държи рекорда за „най-дълъг скок с мотоциклет“. Той го счупи по-рано през януари тази година на изложба, спонсорирана от голям хотел. Той скочи изцяло на 322 фута, 7 инча (98,34 метра) и в крайна сметка порази световния рекорд на Гинес от 277 фута, 6 инча (84,58 метра), поставен през 2005 г. от Тригер Гъм.

Може би най-широко известният трик за спортен мотоциклет е „колелото“. Това е трик, при който предното колело или колела се отделят от земята и превозното средство е балансирано върху задното колело или колела.

Други популярни каскади за велосипеди включват стойка на ръце (ездачът прави стойка на движещ се мотоциклет), Endo (каскадьор, който повдига задната гума на мотоциклета от земята, докато балансира мотора върху предното колело или колелата, докато все още се върти), Stoppie (спиране на движещ се мотоциклет, така че задното колело се повдига във въздуха, докато машината е балансирана на предната гума и спира напълно), 12 O ‘Clock Wheelie (вид колело, което е право нагоре и ездачът драска опашката на мотоциклета на улицата), Circle Wheelie (колело, докато шофирате в кръгово движение) и Combo Wheelie (колело, което включва множество маневри на ездача, докато е на едно колело).

При опит за каскада на мотоциклет с висока мощност трябва да се носи пълна гама от защитни средства. Някои популярни марки включват Alpinestars, Teknic, Icon, Sidi и Joe Rocket, докато Arai, Bell, AGV, KBC, Icon, Shoei и Suomy са някои от популярните марки каски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *