Три причини за неочаквано висока сметка за газ

By | април 29, 2022

Увеличението на цените на газа стана толкова често, че вече е почти факт от живота. Докато повечето хора очакват сметките им за газ да пълзят все по-високи с всеки цикъл на фактуриране, някои потребители все още остават в състояние на шок, когато сметките им се оказват много по-високи, отколкото са очаквали. Понякога обаче тези неочаквано високи сметки имат по-малко общо с увеличените тарифи, а повече с други фактори. Тези, които не успяват да анализират внимателно сметките си за газ, може да плащат много повече, отколкото трябва. За да сме сигурни, че потребителите няма да получат неприятни изненади, когато следващата им сметка за газ пристигне в пощата, тази статия ще разгледа три от най-честите причини, поради които сметката за газ може да предприеме неочакван скок.

Движещ се

Когато собственик на жилище се премести в нов дом, вероятно ще му отнеме известно време, преди да смени правилно доставчика на енергия. Ако собственикът на жилището отнема месец, преди да смени доставчика, тогава този първи месец ще бъде изчислен и добавен към първата сметка. Като такъв, първият цикъл на фактуриране ще бъде много по-дълъг от нормалното и, разбира се, ще съответства на обща по-голяма сметка. В този случай няма за какво да се притеснявате, тъй като няма вероятност човек да бъде надценен. По същия начин, за тези, които напускат къща, окончателната сметка вероятно ще оцени общата цена на потреблението на енергия до датата на заминаване. За да се уверят, че тези оценки са по-точни, собствениците на жилища трябва да дадат показания на броячите на своите доставчици или в деня, в който се нанасят в дома, или в деня, в който се нанасят, в зависимост от ситуацията, в която се намират.

Прогнозни сметки

Освен ако потребителят не разполага с интелигентен измервателен уред в имота си, е вероятно той да плаща за потреблението на газ въз основа на прогнозните показания. Прогнозните показания могат да означават, че собствениците на жилища плащат или надплащат, или подплащат, в зависимост от това колко точно прогнозното показание отразява действителното потребление на енергия от собственика на жилището. Подплащането обаче не е толкова изгодно, колкото може да звучи, тъй като след като доставчикът разбере, че собственикът на жилището дължи повече, отколкото всъщност е бил фактуриран, следващата сметка може да се повиши драстично, за да компенсира недостига. Най-добрият начин да избегнете подобна ситуация е да правите редовни показания на брояча и да ги предавате на доставчика. Търсенето на инсталиран интелигентен измервателен уред също би разрешило този проблем, тъй като след това показанията ще се изпращат директно на доставчика от измервателния уред.

Стари метри

По-старите измервателни уреди измерват консумацията в британски единици, докато по-новите измервателни уреди използват метричната система. Един кубичен метър, разбира се, е много по-голям от кубичен фут, така че ако доставчикът се обърка и сбърка имперски метър с метричен метър, потребителите ще плащат доста повече. С други думи, потребителят би плащал много повече за пет кубични метра потребление в сравнение с пет кубични фута, така че е наложително да се уверите, че компанията използва правилната мерна единица, която е на метъра. Като алтернатива, много доставчици ще предложат да надстроят стари измервателни уреди до метрични измервателни уреди, което ще гарантира по-голяма точност. Най-добрият вариант би бил да изберете интелигентен измервателен уред, който ще вземе най-точните показания и ще го направи автоматично, така че няма да има нужда от ръчни показания нито от собственика на дома, нито от доставчика.

Неочаквано висока сметка за енергия може да бъде шок за всеки собственик на жилище, а с толкова високите тарифи напоследък, те също могат да натоварят финансите на човек. Понякога обаче високите сметки може просто да се дължат на преместване на къща, неправилни оценки или стар електромер, в който случай могат да се предприемат стъпки за коригиране на ситуацията. Като се уверите, че сметката за газ е точна, потребителите ще могат по-добре да избягват неочаквано високи сметки в бъдеще.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *