Топ 10 на най-продаваните марки мотоциклети

By | март 31, 2022

В допълнение към японската голяма четворка (Honda, Suzuki, Kawasaki и Yamaha), списъкът на най-продаваните производители на мотоциклети включва компании, базирани в Италия, САЩ, Австрия и Обединеното кралство.

Хонда

Мотоциклетното подразделение на Honda продава повече от 15 милиона мотоциклета годишно, което го прави водещ производител в света. Един от факторите, движещи продажбите на компанията, е нейната популярност на азиатските пазари. И все пак Honda доминира и в Северна Америка.

Ducati

Италианската марка със седалище в Болоня произвежда мотоциклети от 1935 г. Ducati е известен със своите мощни спортни мотоциклети. Компанията има дълга и успешна състезателна история, която стартира през 1951 г. Днес тя харчи над 7% от приходите си за състезателен бизнес. Марката принадлежи на Audi чрез дъщерното си дружество Lamborghini.

Харли Дейвидсън

Страхотната история на 20-21 век и вълнуващото изживяване при каране дават на Harley-Davidson статута на легендарната компания за мотоциклети. Тази марка е позната почти на всеки, дори и на тези, които никога през живота си не са карали колело.

Yamaha

Велосипедите Yamaha са известни с отлична производителност, качество на возене и сравнително лесно управление. Yamaha е почти толкова успешен, колкото друг известен японски производител, Honda. Освен това броят на мръсните мотоциклети, които продава, надхвърля Honda и Yamaha взети заедно.

Кавазаки

Подразделението за мотоциклети и двигатели на Kawasaki Heavy Industries получи признание като производител на широка гама от велосипеди, от много малки до спортни. Тези мотоциклети са обичани по целия свят заради техните мощни и надеждни двигатели, способни да развиват голяма скорост. Има производствени обекти в Япония, Северна Америка, Филипините, Индонезия и Тайланд.

Сузуки

Още един представител на японската голяма четворка. GSXR 750 и DR 400 са сред най-популярните мотоциклети на Suzuki. Компанията има над 35 производствени мощности в повече от 20 страни.

KTM

През първите си години австрийският производител на мотоциклети се специализира в 2-тактови и 4-тактови офроуд мотоциклети, но с течение на времето продуктовата му гама се разширява. В допълнение към мръсните велосипеди, сега включва улични мотоциклети и спортни автомобили. Марката принадлежи на CROSS Industries AG и Bajaj Auto Limited.

BMW Motorrad

BMW е един от най-старите производители на мотоциклети. Първият велосипед на компанията е произведен през 1923 г. BMW Motorrad е известен със своите шосейни велосипеди, спортно-туристически велосипеди и спортни мотоциклети. Някои от най-известните модели са GS Adventure, S 1000 ХЛАДИЛНИЦИ и K1600.

триумф

Най-големият производител на мотоциклети в Обединеното кралство, Triumph е специализиран в шосейните велосипеди, които принадлежат към класовете на круизър, гол и спорт. Марката Triumph е собственост на BMW.

Победа

Victory е сравнително нова марка, започва производството на мотоциклети през 1998 г. Нейните круизери с голям работен обем са известни в цял свят. Базираната в САЩ компания има завод за окончателно сглобяване в Айова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *