Създаване на персонализиран мотоциклет Chopper, откъде да започнете?

By | април 27, 2022

Значи искате да изградите персонализиран хеликоптер? И аз го правя, така че първият въпрос, който си зададох, е откъде да започна. Трябва ли да направя бизнес план, график, финансов отчет или просто да купя на жена си цветя и да продължа сляпо? Предполагам, че трябва да направя всичко по-горе, но не непременно в този ред.

Ще започна, като се опитам да оправдая тази покупка и/или ще се опитам да направя това, ще направя списък с причините за изграждането на Chopper. 1) Искам да карам чопър по поръчка, напълно готин изпънат, дишащ огън, разяждащ газ, тропане по тротоара, плашене на стара дама, чудовище с 2 колела. 2) Искам да мога да кажа „аз го построих“, когато някой ме попита откъде имам този напълно болен мотор. 3) Искам да мога да персонализирам мотора извън стандартните добавени части, които мога да получа за текущия си мотор Harley Davidson Fatboy. 4) Искам да мога да сбъдна тази мечта, което означава, че трябва да мога да платя за това. Чопър от 35 000 долара е извън настоящия ми бюджет. 5) Говоря за това от 5 години, така че защо не стигна до него и не спра да говоря всичко и не започна да правя някаква сграда.

Сега имам няколко причини на хартия да разгледам опциите си, след това да направя план, график и да намеря допълнителни пари.

Нека започнем с моите опции за изграждане и планираме бавен и стабилен подход. Осъзнавам, че ще трябва да направя много изследвания, преди да започна. Имам 4 основни опции, комплект велосипед, подвижно шаси, начало от нулева конструкция или екстремно преобразяване на текущ мотоциклет.

Вариант 1) Ако започна с комплект за мотоциклет, може би съм най-напред от механична гледна точка и най-назад от финансова гледна точка. Какво имам предвид с това, добре, един комплект велосипед има всички части, от които се нуждае само боя, труд, газ, масло и малко любов. Проблемът с пълен комплект велосипед ще ми струва 12 000 долара веднага. Това е малко от моята харчене на един тон пари сега, след което не мога да карам колело за година или две мислейки. Ако получа комплект, може би ще успея да го събера по-бързо, тъй като ще бъда мотивиран и ще имам всички части готови за работа. Като първи мотор мисля, че това е много добър вариант, като се вземат предвид всички скъпи грешки, които мога да направя по този начин. Един недостатък на тази опция е количеството персонализиране, което мога да направя на мотора, докато е сглобен. Тъй като всички части са в комплекта, може да устоя на желанието да взема нови пръти или различна ламарина или други части.

Вариант 2) Започнете с подвижно шаси, това е средният вариант на пътя, похарчете еднократна сума пари, около 1/2 от общата цена на мотора и получете основна настройка, която работи заедно.

Комплектът за подвижно шаси се състои от рамка, 2 колела, вилици и тройни скоби и пръти, всички изградени и конфигурирани да работят заедно. Добавете мотор и трансмисия и всички основни функции на мотора са на мястото си. Тази настройка помага да се избегнат някои от основните работи, необходими за смесването и съчетаването на тези елементи заедно. Тази опция също така позволява много персонализиране на частите, които хората виждат, и частите, които придават на мотоциклета неговата индивидуалност. За мен това е много сериозен вариант за разглеждане. Щях да имам само 1/2 от цената и 1/2 от частите да седят наоколо и да събират прах, докато намеря време да го събера.

Вариант 3) Намерете всяка част една по една и създайте напълно персонализиран мотоциклет. Знам, че бих могъл да направя това, но също така знам, че ще срещна по-неочаквани и вероятно скъпи проблеми с този тип компилация. Тази опция ще ми даде велосипед, който никой никога не би дублирал. Това може да е много добро или много лошо. Ами ако някаква възможна комбинация от рамка, двигател, вилици или колела не работи заедно? Това нямаше да бъде открито, докато мотоциклетът не се събере. Мисля, че тази опция е по-добре да се остави на сериозните професионалисти, които изработват велосипеди през цялата нощ, тъй като те работят върху велосипеди на други хора и управляват бизнес през деня. Може да обмисля това за моя втори персонализиран хеликоптер.

Вариант 4) Вземете съществуващ велосипед и започнете да го режете и сменяте. Това може би е също толкова важно, колкото нарязването и повторното заваряване на рамката, за да се създаде ново наклон и ъгли. Или може да означава просто получаване на нова рамка и използване на двигателя, трансмисията и различни други части за изграждане на нова машина. Харесвам тази идея и мисля, че ще бъде по-евтина алтернатива на всички нови персонализирани части. С тази опция можете също да запазите текущата регистрация и заглавие, ако рамката не бъде заменена. Това също е по-евтин вариант, тъй като много от различните части могат да се използват повторно.

Знам, че на една страница всички възможни комбинации от Custom Chopper build не могат да бъдат напълно обяснени, просто се надявам тази информация да ви даде нещо, с което да започнете и да надграждате. Това ми помогна да насоча посоката на подвижно шаси, така че по-добре да пазарувам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *