Съвети за охлаждане на ауспусите на мотоциклети

By | май 1, 2022

Мотоциклетите не са като автомобилите и макар че някой може да кара кола, без да знае много за двигателя, се препоръчва всеки, който притежава или кара мотоциклет, да има основни познания за двигателя и как да извършва дребни и временни ремонти. Простият момент зад това е, че двигателите на мотоциклети ще се повредят и да останеш отстрани на пътя никога не е много забавно. Мотоциклетите са склонни да се развалят по-често от автомобилите и повечето мотористи така или иначе ще се занимават с двигателя си, за да направят персонализирани настройки и да инсталират части за производителност. Познаването на основите на двигателя на вашия мотоциклет може да доведе до бързо или временно решение, което да ви накара да се движите, докато не намерите доверен механик, който да извърши по-задълбочен ремонт.

Поради работата, която изпълнява изпускателната система, има редица проблеми, които могат да възникнат с частта и цялата изпускателна система. Не забравяйте, че ауспухът е основно улей за боклук за реакцията на изгорелите газове на вашия велосипед и вътрешността и външната част на ауспуха могат да станат изключително горещи при каране. Вашите изпускателни и плъзгащи тръби могат да изпитат редица често срещани проблеми, включително прегряване, което ще причини „посиняване“ на върховете на тръбите. Дори при полирани хромирани покрития с течение на времето топлината ще причини синкав или черен цвят на тръбите. Въпреки че това може да изглежда само козметичен проблем с течение на времето, прекомерната топлина може да доведе до влошаване на частите, което може да доведе до отделяне на вредни газове във всички посоки.

Тъй като топлината е основната ви грижа, помислете за различните начини, по които можете да поддържате температурата в ауспуха, така че да не се прегрява и какво можете да направите, ако системата претърпи влошаване или дори пробиви от прекомерна топлина. Една от възможностите за предварително приготвяне на велосипеди е да инсталирате висококачествени хромирани топлинни щитове. Често двойно или тройно хромирани топлинни щитове са проектирани така, че да паснат на повечето стандартни тръби за плъзгане на мотоциклети и се предлагат в комплект с щипки за монтаж. Топлинните щитове ще осигурят допълнителни няколко слоя защита, за да намалят вредните ефекти от топлината и да намалят посиняването. Топлинните щитове не само защитават изпускателната система, но и добавят лъскаво хромирано покритие към екстериора на вашия велосипед.

Друг съвет за запазване на ауспуха на вашия мотоциклет е периодично да въртите тръбите, ако имате двойни тръби. Газът не винаги се разпределя равномерно и ако сте направили персонализирана инсталация с ауспух на втори пазар, препоръчваме ви да завъртите изпускателните тръби, така че ако има излишък на топлина от едната страна, можете да намалите ефекта, който има върху вашите тръби. Трябва редовно да проверявате всички части на двигателя на мотоциклета, за да постигнете оптимална производителност, но регулирането на топлината в двигателя е основната ви грижа.

Други идеи за охлаждане на ауспуха на мотоциклет са да се монтират охладителни скоби и да се използва или течна, или въздушна охладителна система в двигателя. Може също така да помислите за използването на изпускателна система от въглеродни влакна с капак за отработени газове от въглеродни влакна, тъй като този материал се нагрява много по-бавно от метала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *