Спортът на планинското колоездене

By | април 15, 2022

Спортът планинско колоездене е един от най-добрите активни спортове, които можете да правите поради редица фитнес причини и в зависимост от стила на планинско колоездене, който участвате, може да бъде и много забавно, както и да ви поддържа във форма на същото време.

Хората обикновено не са наясно как могат да работят мускулите, които използвате, когато карате планинско колело, и колко бързо можете да изгаряте калории, карайки колело, тъй като това може да бъде изключително добра тренировка за тялото.

Ако планирате да карате крос-кънтри по различни стилове пътеки, карането на колело може да бъде доста задача. Така че, ако карате на голямо разстояние нагоре и надолу по хълмове, по хлъзгава единична пътека, това може да бъде много изтощително за краката и долната част на гърба.

Така че, ако тепърва започвате да карате колело за първи път, моля, не скачайте просто на колелото за 20 мили каране, тъй като това може да ви навреди повече, отколкото да ви помогне. Едно нещо, което се препоръчва, е да правите кратки разходки за начало, може би само няколко мили, което няма да отнеме никакво време с колело, за да настроите фитнес тренировката си, преди да започнете да карате колело.

MTB фитнес обучение

Всички големи спортисти в спорта ще ви кажат, че тренировките по планинско колоездене са изключително важни и трябва да участвате във фитнес тренировките по планинско колоездене, когато възникне възможност. Отиването на тези кратки разходки ще ви е от голяма полза и ще ви попречи да се нараните.

Части от тялото ви, които ще се възползват от тренировките, са краката ви. Краката ви ще бъдат по-специално първата част от тялото ви, която ще се уморява много бързо. Изграждането на мускулите на краката ви или във фитнес залата, или на велосипеда, ще ви помогне бързо да подобрите личната си форма и фитнес.

Колкото повече тренирате, толкова по-добро е вашето темпо и издръжливостта ви. След като тези две се подобрят, ще можете да продължите по-дълги и по-добри карания, отколкото ще подобрите вашата фитнес.

Едно от основните предимства на редовното каране на планинско колело е, че за да карате колелото си, използвате някои от най-големите мускули в тялото, които от своя страна бързо изгарят мазнините. Това разбира се ще ви помогне да отслабнете и колкото повече карате, толкова повече ще отслабнете.

Когато карате велосипеда си по равна земя с по-бавна скорост, вие все още изгаряте голямо количество калории поради факта, че ще можете да продължите това движение на педалите за по-дълъг период от време. Това също е идеално за хора, които нямат издръжливост за силно интензивно каране при различни скорости и изкачвания и т.н. Тренировките с ниска интензивност също не ви дават всички допълнителни мускули, така че теглото ще остане надолу.

В обобщение, използването на планинско колело, за да се поддържате във форма, независимо от стила ви на каране, е чудесен начин да поддържате форма, а обучението също ще ви държи една крачка пред играта.

Не забравяйте, дори ако не карате крос-кънтри и сте също толкова щастливи по местния скейт парк, вие все още се забавлявате с колелото си и в края на деня това е всичко, което има значение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *