Ремонт на дисагална чанта за мотоциклет ABS

By | май 2, 2022

Разбирането как да поправите дисагия на мотоциклет може да бъде страхотно предимство за всеки мотоциклетист. Следващото ще ви преведе през полезна информация за това как можете да поправите дисагия на вашия мотоциклет.

Може да е трудно да извършите самостоятелно ремонт на дисагия на мотоциклет, но след като разберете как да го направите, ще искате да направите всичките си ремонти сами, вместо да купувате чисто нова дисага всеки път, когато получи дупка или пукнатина.

Ремонт на мотоциклетни ABS дисагални чанти:

Вероятно сте чували за лепило за ABS пластмасови тръби или сте го виждали в местния магазин за хардуер. Това може да бъде едно от най-полезните лепила, тъй като е дебел пластмасов материал, който не изисква никакво нагряване, за да изсъхне.

При ремонт на пукнатини тази лепилна тръба изглежда може да издържи почти на всичко. За още по-добро запечатване поставете лента от вътрешната страна на пукнатината, така че да можете да натиснете лепилото в пукнатината.

Тъй като дисагите са направени от ABS пластмаса, може да изглежда трудно да се получи постоянна връзка, тъй като този тип пластмаса има вещество в себе си, което го прави малко хлъзгав. Можете също да закупите дюбел от ABS пластмаса. Направете стърготини на дюбела, както бихте направили със сирене и смесете нещата с метилинови хлоридни вещества, като Weld on 3. Правейки това, ще видите, че ABS започва да се разтваря, сгъстявайки сместа. Ако смятате, че сместа не е достатъчно гъста, просто добавете още ABS стърготини. Бъдете търпеливи, въпреки че може да отнеме около пет до десет минути, за да се разтворят напълно стърготини.

Избягвайте да докосвате това вещество с голата си кожа, така че намерете клечка за хранене или друга пръчка, която можете да използвате, за да смесите цялото съдържание. Сега за зоната, която ремонтирате, използвайте шкурка с песъчинка 220 и я направете малко груба. Това ще позволи на ABS сместа да се придържа към повърхността, вместо просто да се плъзга.

Повечето извършват ремонта от вътрешната страна на чантата и имат хартия от другата страна, която ще предотврати течове. Ще отнеме известно време, докато ремонтът се втвърди, но след като направи необходимите ремонти на ръбовете с шкурка, това е добре.

Ако искате ремонт, който всъщност ще се слее със стария материал, тогава това наистина ще ви помогне. Като използвате същия материал за ремонт на напуканата област, можете да сведете до минимум шанса някой да забележи пукнатината, тъй като тя ще изчезне.

Една последна забележка, когато решите да направите ремонт на дисагия с ABS, уверете се, че правите това в добре проветриво помещение, тъй като химикалите в веществата могат да бъдат вредни за вдишване. Отделянето на време за ремонт на дисагия на мотоциклет с ABS може да отнеме малко време, но ако е нещо, в което се чувствате уверени, тогава го направете. Не е толкова трудно, колкото звучи и не е трудно за почистване, просто отделете време и ще свършите работата както трябва от първия път.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *