Плюсове и минуси на кожа за мотоциклет

By | април 22, 2022

На пазара има всякакви видове якета за мотоциклети, включително кожени, но не е ли време да знаете плюсовете и минусите на кожата за мотоциклети? Е, нека ви помогнем да подредите всичко.

Кожените якета съществуват винаги. Всъщност те съществуват толкова дълго, колкото и самият мотоциклет. Обикновено те са направени от телешка кожа и се предлагат в дълги или къси зърна и различна обща дебелина.

Дебелината се отбелязва в мм и е обвързана с количеството защита, което якето може да осигури. Шевът също е важен. Кожените парчета са дебели и така, ако шевът не е плътен, шевовете се пускат.

Има всякакви нива на качество в кожените якета и всички видове нива на защита. Има най-евтиното кожено яке, което може да изглежда страхотно за вечерно излизане, но няма да ви осигури никаква защита на велосипеда ви до най-качественото яке, което отговаря на професионалните състезателни стандарти.

Кожените якета ще ви струват повече от едно текстилно яке и ще издържат по-дълго и са толкова хубави и меки, че винаги са толкова удобни. Днес можете дори с 50-50 смеси, които са наполовина текстилни и наполовина кожа.

Кожата има много плюсове. Той е лесно достъпен и се предлага в огромен брой цветове и стилове. Поправя се по-лесно, отколкото си мислите и дори ако износите място, то може лесно да бъде поправено. Кожата е мека, добре прилягаща, достъпна, удобна и осигурява много защита. И тъй като е дебел, осигурява добра защита и през по-хладните месеци.

Има и няколко минуса. Кожата не е водоустойчива и когато се намокри, може да се свие и да бъде неудобна или невъзможна за носене. Цветовете на багрилото са известни с кървене, а черното е най-лошото. Освен ако не търсите специално вентилирана кожа, те могат да станат изключително горещи за носене през топлите месеци.

Коженото яке трябва да ви предпази от силни удари, протриване или дори пробиване. В един перфектен свят никой никога не би претърпял инцидент или не би зарязал мотора си, но ние не живеем в перфектен свят. Кожата решава тези проблеми, както и някои други материали.

Когато искате да купите якето си, проверете за двойни шевове, пяна в ставите, кевлар и нитове. Уверете се, че имате място да поставите пуловер отдолу в по-студено време. Внимавайте особено за конструкцията на лактите и раменете. Проверете шева, за да се уверите, че е равен и няма липсващ.

Кожата трябва да е с дебелина най-малко 1 мм. Не забравяйте, че колкото по-дебело е, толкова по-трайно и защитно е якето. Проверете джобовете, за да се уверите, че циповете работят добре и всичко се запечатва добре.

Тези якета се предлагат в страхотен брой стилове и цветове и е твърде лесно да се хванете за модния елемент и да забравите за елемента за безопасност.

Можете лесно да имате и двете. Просто трябва да направите малко проучване, да прочетете какво може да предложи всяко яке и да пазарувате от реномирани сайтове за мотоциклетно облекло. Сега, когато знаете плюсовете на мотоциклетните кожи, сте готови да започнете да пазарувате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *