Плюсове и минуси на интелигентен автомобил

By | април 25, 2022

Когато хората мислят да вземат скъпо решение за покупка, особено с нещо толкова ново и необичайно като интелигентната кола, те често искат да знаят плюсовете и минусите на различните опции, които обмислят. Тази статия ще разгледа плюсовете и минусите на умната кола.

Няма съмнение, че автомобилът smart fortwo има своите страстни привърженици. Преди да пристигне в Съединените щати през 2007 г., той вече се радваше на голям успех в Европа в продължение на няколко години. Но с малкия си размер има и редица притеснения.

Плюсове на интелигентен автомобил

Има много предимства, които трябва да се вземат предвид; не позволявайте на малкия му размер да ви заблуди!

 • Природосъобразен. Този малък автомобил не само е икономичен на гориво, средно около 40 mpg, но има и няколко други екологични характеристики. Автомобилът Smart fortwo използва иновативни енергийно ефективни и рециклируеми материали в своята конструкция. Всъщност 95% от превозното средство е рециклируемо, а материалът на таблото е направен от рециклирана синтетична материя.
 • Лесен за паркиране и шофиране. Умната кола има много малък отпечатък. С дължина по-малко от 9 фута, той е с почти 3 фута по-къс от вече дребния Mini Cooper. Разбира се, голяма причина за това е, че е само 2-местен. Но късият размер означава, че тази кола е супер лесна за паркиране, особено на тесни места или къси места, където други автомобили не биха се побрали. Освен това има голям радиус на завиване, което го прави много маневрен.
 • Външен вид. Никой не може да оспори, че автомобилът smart fortwo не е уникален по своя дизайн и външен вид. Вижте един и никога няма да го забравите, независимо дали ви харесва или не! Първото впечатление на много хора е, че е толкова сладко. Когато Mercedes Benz донесе умния автомобил fortwo в Съединените щати, те актуализираха имиджа му, за да бъде по-авангарден, с повече хром, малко по-дълга секция на качулката и актуализирани фарове и зона на арматурното табло. Можете също така да смените пластмасовите панели на каросерията, за да му придадете изцяло нов цвят, или да закупите обвивка за кола с някакъв уникален принт или дизайн върху нея.
 • Безопасен дизайн. Първата реакция на повечето хора, когато видят тази малка кола, е нещо от рода на „Как може толкова малка кола да бъде безопасна на пътя“ Въпреки това, това, което прави интелигентната кола толкова уникална, е вниманието на Mercedes Benz към безопасността. От иновативната защитна клетка Tridion, нещо като предпазна клетка, до своите 4 въздушни възглавници и усъвършенствана спирачна система, интелигентният автомобил е създаден за безопасност. Краш тестовете последователно доказаха претенциите за безопасност на Mercedes. Анекдотични доказателства, публикувани на уебсайта safeandsmart.com, също подкрепят тези твърдения.
 • Изненадващо просторен отвътре. Друго изненадващо предимство на интелигентния автомобил е неговата вътрешна просторност. Има достатъчно място за краката както за водача, така и за пътника. Помещението за главата също е страхотно, с мъже високи до 6’6 „, които се побират удобно на шофьорската седалка. Товарното пространство също е доста просторно за малка кола. Побираме 50-килограмова черна лаборатория и 2 други кучета в нашия люк, когато ходим на туризъм. И ние сме носили вкъщи до 8 торби за хранителни стоки и кутия газирана вода, когато ходим да пазаруваме храна.
 • Перфектна кола за пътувания. Колата Smart fortwo първоначално е проектирана като „градска кола“ за претъпкани европейски градски жители и това е най-голямата му стойност и в Съединените щати. Това е страхотен автомобил за пътуване до работното място, със своята просторност, солиден разход на гориво и динамично представяне по пътищата, да не говорим за лесното паркиране.

Минуси на смарт автомобил

Разбира се, нито една кола не е перфектна за всички и тази не е изключение. Той има няколко функции, които могат да бъдат подобрени, както и някои аспекти, които просто го правят грешен избор за определени хора.

 • Размер спрямо други коли по магистралата. Въпреки значителните си характеристики за безопасност, няма съмнение, че умната кола е много по-малка от почти всяко друго превозно средство на магистралата. Така че има голям шанс, че ако попаднете в инцидент с голям SUV или камион, може да излезете губещи. Въпреки това, има сметки за умни автомобили, които се справят по-добре от други по-големи превозни средства при инцидент. Едно от предимствата на неговия малък отпечатък е, че може да бъде в състояние да избегне сблъсъци, които по-голям автомобил не би могъл.
 • Без круиз контрол. Както бе споменато по-горе, интелигентната кола е проектирана като градски тип кола. Може би затова, въпреки редица други функции от висок клас, липсва опция за круиз контрол. Ако планирате да пътувате с него или пътуването ви до работното място включва шофиране по магистрала, има вероятност да пропуснете да имате круиз контрол.
 • Необичайно предаване. Умните автомобили имат това, което се нарича „автоматизирана ръчна скоростна кутия“. Това означава, че имате възможност да преминете към напълно автоматична или да използвате модифицирана ръчна скоростна кутия. Повечето хора смятат, че поддържането му в автоматичен режим означава леко бавно превключване на предавките. Това обаче се поправя лесно чрез превключване към автоматизиран ръчен режим. Това е ръчна скоростна кутия без съединител, което означава, че вие ​​отговаряте за използването на лоста за превключване или лоста за превключване на волана за превключване на предавките, но не е нужно да координирате със съединител. Ръчният режим е супер лесен за използване, дори ако никога преди не сте карали ръчна смяна и осигурява много по-бързо превключване на предавките.
 • Ограничени места за пътници и товарно пространство. Умните автомобили имат само 2 места – шофьорска и една пътническа. Така че те не са предназначени да бъдат семейни автомобили. И докато зоната на товарния люк е изненадващо просторна, тя все още е по-малко от 8 кубически фута. Така че няма да теглите дървен материал или големи мебели в него.
 • Разходът на газ може да бъде по-голям. За толкова малък автомобил може да очаквате разходът на газ да бъде много по-голям. Въпреки това, умната кола беше оценена като най-икономичния автомобил с газ в Съединените щати от EPA през 2010 г. И дори при 40 MPG, той е значително по-икономичен от повечето леки камиони и SUV на пътя днес.
 • Изисква първокласно гориво. Интелигентната кола изисква първокласно гориво, което може да бъде скъпо поради малкия си размер на двигателя. По-малките двигатели са склонни да работят по-добре с по-висок клас гориво. Може да смятате, че неговият пробег на газ е компромис за по-скъпия газ.

При претеглянето на плюсовете на интелигентна кола срещу минусите намирам, че плюсовете печелят. За това, което е проектиран да бъде – превозно средство за 1 или 2 души – интелигентната кола е страхотна стойност с много добавени предимства. Може ли да е по-добре? Разбира се, както при повечето продукти, определено има място за подобрение. Но ако искате далновидна, уникална и икономична малка кола, тогава определено бих ви насърчил да помислите за автомобила smart fortwo.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *