Неща, които трябва да имате предвид, когато избирате най-добрата мотоциклетна каска

By | март 30, 2022

Притежавате ли мотоциклет? Ако е така, вие знаете, че карането на тази двуколка предоставя феноменално изживяване. Когато става въпрос за каране на мотоциклет, безопасността трябва да бъде наш приоритет номер едно. В крайна сметка можете да се радвате на живота само когато сте живи. Следователно нищо не може да бъде по-важно от носенето на каска, преди да тръгнете за пътуване с велосипеда си. Преди да се сдобиете с каска, уверете се, че сте направили някои изследвания. По-долу са дадени няколко полезни съвета, които да ви помогнат.

Видове каски

Каските, които са предназначени за мотоциклети, са по-кръгли от тези, предназначени за велосипеди. Освен това имате много опции, от които да избирате, като каска с отворено лице, модулна каска, каска с половин черупка, двойна спортна каска и каска за пълно лице, само за да назовем няколко. Можете да изберете един според вашите нужди.

Предназначение

Ако имате нужда от такъв за ежедневното си пътуване до работа, не забравяйте да изберете каска от висок клас. Тези устройства са удобни и осигуряват подобрена динамика в допълнение към намален шум от вятъра. Всъщност гъвкавостта и комфортът са две неща, от които се нуждаете за пътуване, каране или турне. От друга страна, ако имате нужда от такъв за състезания или каране, може да искате да изберете такъв, който предлага допълнителни функции, като агресивно обезвъздушаване и откъсване на стълбове.

Характеристика

При избора трябва да се имат предвид следните характеристики.

1. Материал

Материалът на уреда, който купувате, влияе на други фактори, като тегло, степен на безопасност и комфорт. Общите материали, използвани при направата, включват въглеродни влакна, композит от фибростъкло и поликарбонат, заедно със слой от експандиран полистирол. Поликарбонатът е евтин, гъвкав и абсорбира енергия. Композитът от фибростъкло може да се огъва, разцепва и смачква, тъй като абсорбира енергия, но струва повече. Така че, уверете се, че знаете от какво се състои вашето устройство.

2. Тегло

Теглото на каските е между 1,4 кг и 1,8 кг. Уверете се, че избраният от вас пасва правилно. Ако теглото на уреда не е дори върху главата ви, може да се почувства тежко върху раменете и главата ви. Вратът ви също може да се напрегне. За разлика от Full Face, модулните единици тежат повече.

Други функции

В днешно време каските предоставят много технологични функции, като комуникационни разпоредби, мерки за намаляване на вятъра и интегриран сенник, за да назовем само няколко. Тези функции подобряват вашето изживяване при каране.

Допълнителни функции за безопасност

Може също така да се уверите, че вашето устройство има допълнителни функции за безопасност, като например система за аварийно освобождаване на бузата. Тази система ви позволява да свалите каската в случай на медицинска нужда.

Цена

Често цената на шлема се основава на характеристиките и материалите. Накратко, ако изберете скъпо устройство, можете да се насладите на по-добра технология, комфорт и защита. Въпреки това, дори и да харчите малко по-малко, все пак можете да получите прилична единица.

Така че, ако ще инвестирате в добра мотоциклетна каска, ви предлагаме да вземете предвид съветите, дадени в тази статия. Надявам се това да помогне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *