Насладете се на предимствата на мотоциклетната застраховка през есента

By | април 2, 2022

Беше горещо лято! Твърде горещо, за да се насладите на безгрижен следобед на открития път с вашия мотоциклет. Докато подготвяте велосипеда си за по-хладни есенни разходки, е подходящ момент да потвърдите, че извличате максимума от застраховката си за мотоциклет, за да сте сигурни, че мотоциклетът ви остава в изправно състояние. Прочетете тези съвети, за да сте сигурни, че покритието на вашия мотоциклет е във ваша полза:

  • Проверете дали покритието ви е актуално: Въпреки че звучи очевидно, добра практика е да проверите два пъти датата на изтичане на вашата полица, преди да започнете период на тежко каране. Имайте предвид, че някои застрахователи имат периоди на закъснение по време на смяната на сезоните, през които покритието може да бъде ограничено. Ако обичате да карате през по-хладните месеци, консултирайте се с вашия застраховател, за да видите дали вашата полица съдържа подобни ограничения.
  • Поддържайте политиката си актуална: Информирайте своя застраховател за всякакви промени, като допълнителни ездачи, промяна на адрес или покупка на нов велосипед. Бързо обаждане ще се погрижи за тези случаи.
  • Покрийте персонализирани части и оборудване: Ако сте инсталирали хромирано покритие или сте боядисали мотоциклета си по поръчка, вероятно стойността на вашия мотоциклет ще се увеличи. Не забравяйте да добавите тези надстройки към вашата политика, за да осигурите пълно покритие в случай на кражба или сблъсък.
  • Изхвърлете ненужното покритие: По-старите велосипеди може да не се нуждаят от толкова покритие, колкото плащате в момента. Препоръчително е да помислите за премахване на покритието за сблъсък, ако тази премия се равнява на десет процента от пазарната стойност на вашия мотоциклет. В този случай може да е по-евтино да платите за собствен ремонт в случай на злополука, отколкото да продължите да плащате месечната премия за сблъсък.
  • Увеличете самоучастието си: Като увеличите самоучастието си до максималната сума, която можете да си позволите, ако подадете иск, вашите премии ще намалеят и можете да спестявате пари всеки месец.
  • Проверете за отстъпки: Обадете се на вашия независим застрахователен агент, за да попитате дали отговаряте на условията за отстъпки, които може да са налични. Не забравяйте, че цените могат да варират значително между компаниите. Вашият агент може да пазарува за вас и да прегледа сравненията на оферти, за да се увери, че получавате най-добрата сделка.
  • Специализация за застраховка на мотоциклети: Някои застрахователи са специализирани в застраховката на мотоциклети. Тези компании разбират вашите специфични нужди и предлагат специализирано покритие, предназначено за мотоциклетисти и техните мотоциклети. Попитайте вашия независим агент дали един от тези застрахователи е подходящ за вас.

С подходящата политика можете да сте спокойни, че вие ​​и вашият велосипед сте в безопасност, за да се насладите на тези дълги есенни карания. Посетете ни на нашия уебсайт за безплатна оферта за застраховка на мотоциклети в Оклахома днес!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *