Най-евтината форма на личен транспорт – Скутерът

By | април 23, 2022

Всъщност най-евтиният личен транспорт е велосипедът с педали. Може дори да кажете, че това не е правилно, скейтбордът е. Добре, няма спор, но когато става дума за моторни превозни средства, малцина ще твърдят, че скутерите са най-икономичният смисъл за лично превозно средство. Докато не могат да направят двуместен автомобил още по-евтин, скутерът е кралят на пътя.

Определяне какво означава евтино

В света на моторизираното шофиране евтиното може да има различни значения. Компактните автомобили станаха евтини в смисъл, че са най-достъпните 4-колесни автомобили на пътя в наши дни. Търсенето на нечувани марки онлайн може да се счита за мръсно евтино, тъй като те искат да пробият на пазари, доминирани от големите производители на автомобили и най-ниската цена на стикера може да бъде най-добрият им залог.

Но скутерите са съвсем различна порода. Въпреки че обикновено се категоризират като част от мотоциклет или мотоциклет с 2 колела, скутерите отдавна остават бегачи на къси разстояния, запазени за деца и дами, пътуващи до работа в селата. Техният обем на двигателя, достигащ не повече от 250 кубика, гарантира, че те ще останат най-достъпното средство за пътуване. Ето какво означава да си евтин.

Най-добрата горивна ефективност

Не само, че скутерите са най-евтиният личен транспорт, вие можете да се насладите на най-добрия пробег между 60 и 100 мили до галон в зависимост от модела. Спестяванията на сурови пари са твърде драматични, за да се пренебрегват. Хората знаят, че скутерът е разумен начин да стигнат до местоназначението си, откакто станаха търговски достъпни след Втората световна война с италианските скутери Vespa.

Японските марки Honda и Yamaha разшириха това на по-широк пазар по света, започвайки през 60-те години. Те бяха развили добри последователи за хората, пътуващи до работното място на къси разстояния и никога не са намаляли по отношение на привлекателността. Но технологията остана, тъй като те често използват 4-тактови 50-кубикови двигатели върху леко тяло, което представлява голяма част от тяхната горивна ефективност.

Сега, когато цените на помпите достигат историческите си върхове на върха със заплаха от намаляващи източници на изкопаеми горива, скутерът се завръща по-добре. Още през 2005 г. продажбите на скутера скочиха до рекордно високи нива. Още по-рано, страни като Индия и Китай са отишли ​​до него с милиони, пътуващи по главните им пътища всеки ден.

Вече имате индийски, тайвански, корейски и индонезийски производители на автомобили, които получават дял от пазарите на скутери. Почти няма да сбъркате, ако вземете някаква марка, стига да има подходяща техническа поддръжка след продажбата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *