Надеждни ли са велосипедите Thumpstar Pit?

By | май 3, 2022

Имаше време, когато единствените мотоциклети с малък размер, които сега са известни като питбайкове, бяха направени от японски компании като Honda и Kawasaki. През последните няколко години тези пит-байкове стават все по-популярни, което създава голямо търсене за тях. Е, сега китайските производители и други се намесват, за да запълнят празнотата. Така наречените нокаут велосипеди като Thumpstar pit bikes и Sikk pit bikes са изградени с китайски двигатели и рамки. Големият въпрос е дали тези мотоциклети могат да издържат на старите верни модели на Honda и Kawasaki?

Honda, Kawasaki, Yamaha и Suzuki са основен продукт, когато става въпрос за мръсни мотоциклети от години и с право. Тези мотоциклети са много компетентни и надеждни. Наскоро на сцената се появиха множество мотоциклети, произведени в Китай, под формата на мини велосипеди или пит-байкове. Защо хората ще купуват мотоциклет от Китай, когато не могат да бъдат сигурни в надеждността? Причината е проста, те са много по-евтини от японските си колеги.

Можете да закупите напълно измамен пит-байк Thumpstar за около 1500 $ чисто нов. Когато става въпрос за новия CRF100, измамен от BBR, вие търсите около $ 5500. Това е доста разлика в цената. Има много други марки на така наречените пит-байкове като Pittster, Sikk, Thunder Pro и списъкът продължава и продължава. Всички те са на еднаква цена и качеството е приблизително същото в зависимост от това кого питате. Понастоящем притежавам 2 пит-байка Thumpstar и познавам някои хора, които имат други, така наречени откачени марки като Sikk, така че мога да говоря лично за качеството на тези мотоциклети.

Дали са толкова добри като Honda или Kawasaki? Простият отговор е не. Тези мотори все още имат доста път, за да се изправят срещу качеството и производителността на японските марки, когато всички са измамени. Има само един проблем. Когато купувате Honda 50cc, това идва и костен материал. Трябва да надстроите всичко – от окачване, ауспух, настройване на двигателя и това ще доведе до хиляди долари. Е, не знам за вас, но аз не харча $5500 за малък пит-байк. Това е причината велосипедите, направени с китайски части като Thumpstar pit bikes, да станат толкова популярни. Те идват стандартни с хубав състезателен ауспух, окачването е по-добро от стоковата Honda, някои дори вече са стандартни с японски карбуратор Mikuni. Лично аз смятам, че повечето от мотоциклетите, които се избиват, изглеждат много по-хубави от Honda или Kawasaki. С течение на времето тези мотоциклети стават все по-добри и по-добри.

Не е ли невъзможно да се намерят части за пит-байкове с китайски части? Изненадващо не. Сега има много доставчици, които поддържат тези мотоциклети, а с интернет стана по-лесно да се намират части за почти всичко. Има много места за намиране на резервни части и надстройки за велосипеди Thumpstar и много други.

И така, как моите 2 пит-байка Thumpstar издържаха на наказанието на тежкия сезон за каране? Е, трябва да кажа, че бяха просто страхотни. Двигателят беше приятна изненада, осигурявайки плавна мощност през всичките 4 предавки. Окачването, макар и доста твърдо, беше по-добро от стандартното, така че бях доволен от това. Рамките са издръжливи и като цяло велосипедите са много надеждни. Единствените проблеми, които мога да кажа, че имах, бяха, че веригата изкопа маятника в задната част на един от моите Thumpstar, някои болтове издрънчаха, смених лостовете и някои пластмасови козметични повреди. Двигателите работят малко горещо, така че в момента търся да взема маслени охладители за моите пит-байкове Thumpstar, видях няколко от тях за продажба онлайн.

Ако в момента сте на пазара за пит байк, зависи от вас. Искате ли да платите $5500 за най-доброто или бихте предпочели да платите около $1500 за сравним мотоциклет? За мен беше безсмислено. Сигурен съм, че срокът на годност за моя пит-байк Thumpstar е по-малък от този на Honda, но на кого му пука, просто ще си взема още един след няколко години и пак съм похарчил по-малко пари!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *