Мотоциклетни полушлемове – предимства и недостатъци

By | май 8, 2022

Мотоциклетните полукаски са един от най-популярните стилове на мотоциклетни каски на пазара днес поради свободата, която предоставят на ездача. Това се дължи главно на намаленото количество каска, която всъщност покрива главата ви. За разлика от шлема за пълно лице, няма защита на лицето ви и обикновено навсякъде от ушите надолу.

Това може да се счита за един от недостатъците на каската, тъй като тя има намалено ниво на защита, достъпно за мотоциклетист. Друг недостатък на полушлема за мотоциклет е, че няма защита за очите, така че ездачът е отговорен за осигуряването на собствена защита за очите. Това може или не може да се счита за недостатък за някои, тъй като те все пак може да искат да използват собствена защита за очите.

Едно огромно предимство е факторът на способността за дишане. Тези каски са направени от почти половината от количеството материал, което е традиционната каска за пълно лице, което означава, че има по-малко материал, който покрива главата ви. Това позволява по-голяма повърхност на главата на ездача, през която въздухът може да тече, което от своя страна ви помага да се държите по-хладни, докато карате. Шлемът за пълно лице не оставя толкова голяма повърхност на главата ви оголена, така че има малко място, където въздухът може да тече, за да ви помогне да се охладите. Това е суроватка, има вентилационни отвори на каските с пълно лице, които позволяват въздушен поток в цялата каска.

Ако обмисляте да закупите каска за мотоциклет, тогава има вероятност вече да сте проучили плюсовете и минусите на полушлема, но в случай, че не сте го направили, да се надяваме, че тази статия ще ви даде по-добро разбиране на някои от предимствата и недостатъци на полушлема.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *