Мотоциклетната рамка – кратка и сладка версия

By | май 4, 2022

Мотоциклетите, произведени в търговската мрежа, са изградени на базата на стандартно приспособление, за да се гарантира еднородност при излизането им от заводската производствена линия. Ако сте сериозен ентусиаст на мотоциклети, защо да не построите свой собствен мотоциклет? Можете да закупите стандартен джиг от някои магазини за мотоциклети. Не забравяйте да проверите размера на приспособлението, за да се уверите, че може да се използва за изграждане на мотоциклет по ваш избор, тъй като всеки мотоциклет изисква специфична приспособление и може да не е взаимозаменяем. Тествайте заваръчния шев, за да гарантирате здравина и издръжливост. Като алтернатива, проектирайте и създайте своя собствена рамка за мотоциклет. Ако не сте сигурни как да го направите, има множество книги с инструкции и ръководства с полезни съвети и клопки, които да избягвате. Направете домашната си работа и преминете през няколко лесно достъпни дизайна, за да разберете как работи приспособлението. Готови шаблони за приспособления се предлагат за закупуване от магазини и уебсайтове за мотоциклети. Обикновено те са фундаментални, тъй като намерението на техните дизайнери е домашният ентусиаст да опита ръката си в добавянето на своя собствена нотка. Само ако имате необходимите знания, умения и опит, можете да се опитате да създадете свой собствен дизайн от нулата.

Опитайте да изградите пълномащабни модели на рамата на мотоциклета и нейните компоненти, преди да приложите окончателния дизайн върху чертежа. Изграждането на нещо от нулата е еквивалентно на учен, който се опитва да направи първо откритие. Неуспехите са неизбежни, но ако упорствате достатъчно, със сигурност ще намерите пробив. Присъединете се към съответните дискусионни групи и форуми, за да получите допълнителна помощ, когато стигнете до задънена улица. Има много експерти, готови да съветват и споделят своя опит. Едисън не открива крушката, като се отказва, когато първите няколко единици не работят.

След като имате под ръка правилен чертеж на приспособлението, вие също трябва да проектирате и направите компонентите, които да бъдат монтирани във вашия персонализиран приспособление. Ако някои могат да бъдат закупени, за да спестите време и пари, не се колебайте да го направите, освен ако не настоявате за 100% самостоятелно изработена машина. Тъй като са необходими някои заваръчни работи, препоръчително е да вземете курс по заваряване, за да научите правилните техники. След като научите ноу-хау, наемете заваръчна машина. Закупуването на заваръчна машина може да бъде значителна инвестиция, освен ако не възнамерявате да извършвате повече заваръчни работи в бъдеще. Като алтернатива, наемете професионален заварчик, който да се погрижи за всички ваши нужди от заваряване.

Тъй като изграждането на рамка за мотоциклет е еквивалентно на работа на художник, това може да бъде работа, която никога не постига пълно завършване, тъй като винаги има причина за фина настройка, модификация и подобрение, докато я разглеждате внимателно и обмисляте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *