Може ли основател да бъде уволнен от мотоклуба?

By | март 29, 2022

Мотоклубовете са институции, чиито членове се ангажират с доживотни братства, обвързани от споделена страст към културата на каране на мотоциклети и членство във всеобхватно външно семейство.

Местната среда, където няколко MC нации често се срещат, е известна като MC Set. Комплектът включва всички клубни къщи, барове, паркове, места за събиране и други зони на дейност, където тези клубове се срещат, поздравяват и си сътрудничат.

MC Nations се управляват свободно от универсално приет набор от устни, но изключително неписани закони, известни като MC протокол. Този протокол обединява всички клубове да се асоциират свободно като различни организации в мирно съвместно съществуване. Този мир се поддържа, защото протоколът на MC изисква взаимното уважение и обща учтивост да се проявяват към всички MC и техните членове. Като цяло, ако се спазва протоколът на MC, той работи и мирът е добре поддържан.

Вътрешно MC работят по набор от закони, наречени подзаконови актове. За разлика от протокола MC подзаконовите актове почти винаги са написани. Уставът е договорът между братството MC, пълните братя, потенциални клиенти и сътрудници на клуба. Уставът обикновено следва същия неписан MC протокол, който управлява набора, но също така дефинира операции, традиции, права, отговорности и привилегии в рамките на братството конкретно. Тези теми могат да варират радикално от клуб до клуб. Например, неписаният протокол на MC изисква всички служители на MC да бъдат избирани на длъжност с клубен вот и ще се кандидатират за преизбиране всяка година. Но уставът на МС може да позволи подобни избори да се провеждат повече или по-рядко.

Когато подзаконовите актове на MC действат по линия на протокола MC, братята обикновено са доволни и се радват на просперираща и успешна кариера в рамките на MC. Въпреки това, когато подзаконовите актове на MC са в противоречие с приетия протокол на MC, вътрешните проблеми често възникват до точката, в която клубовете преживяват конфликти, граждански войни и в крайна сметка клубни разделения.

Такъв е случаят, когато основателите на днешните изскачащи MC създават правилници, които подобряват техните програми, а не непременно дневния ред на техните клубове. Това се превърна в повтарящ се симптом, често наблюдаван от експлозията на нови клубове на снимачната площадка в последно време. Много нови така наречени учредители са изоставили духа на устав, който проектира величието на MC, за да се опитат да се задържат за техния статут, титли и привилегии завинаги, вместо това само докато клубът продължава да гласува за тях офис. Те често хващат изненадващо нищо неподозиращи бъдещи братя, които не са запознати с основния протокол на MC, когато се присъединят към тези нови клубове и не са достатъчно умни, за да проверят задълбочено правилника или да задават въпроси, които биха разкрили тази глупост, преди да се присъединят.

Една от тактиките, прилагани от тези нецензурни основатели, е тайно да търгуват с името и логото на MC под техните имена, а не от името на MC Corporation. След това, когато се сблъскат с членовете, които може да изберат да ги отстранят от власт, те бягат в съда и спират братята да ги отстранят или законно принуждават братята да обърнат цвета си и вместо това ги изхвърлят от клуба! По този начин те се опитват да задържат юздите на властта в MC за лъжа.

Разберете, че това не е начинът на MC протокол. Протоколът повелява клубът да се управлява с демократичен вот и всички въпроси трябва да бъдат пред гласуващите братя. Наистина няма значение дали брат е бил основател, „First Nine“, „Original 7“ или нещо от това. Това са заглавия за предната част на разфасовката. Те трябва да бъдат признати само като това, което братята може да са направили, за да помогнат на MC да просперира. Тези лепенки никога няма да се равняват на цветовете на задните кръпки, които означават какво представлява клубът и кои са неговите членове. Освен ако MC не прецени, че няма „Президенти за цял живот“ и MC никога не „принадлежи“ на основателя, дори ако той е събрал всичко заедно, е проектирал пластирите и е направил всичко да се случи. Когато учредителят(ите) предлага MC на други, той става собственост на колектива и вече не принадлежи на един. Основателите трябва да осъзнаят, че тяхното „бебе“ стана наше „бебе“, когато ни включиха в клуба.

Така че, да, основателят(ите) подлежи на дисциплина. Да, основателят(ите) подлежат на освобождаване от клуба и не, учредителя(ите) нямат право да отнемат МС от членовете. Това може да не е вярно юридически, но е вярно в рамките на MC протокол. Перспективите ще бъде добре да проучат, за да разберат как са устроени бъдещите им клубове, преди да се присъединят, а братята, които са в клубове, конфигурирани като такива, трябва да окажат натиск върху ръководството да променят тези правила, докато не бъдат променени, за да отразяват правилното, според Протокол MC Set.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *