Колко обучение е необходимо, за да станете сертифицирани?

By | април 10, 2022

Тези велосипеди не са вашият „типичен“ велосипед. Това не е просто чиста и основна поддръжка. Тези велосипеди имат електрическа система, която се захранва от батерии. Тази система сега е много по-сложна и трябва да се работи от сертифициран техник. Има няколко организации в света, които се обединяват, за да направят точно това. Пазарът на eBike нараства експоненциално всяка година. Докато най-големият растеж продължава да е в Европа, Азия бързо улавя грешката. Не е по-назад и Северна Америка. Няколко видни доставчици се събират, за да установят стандартно сертифициране на услугата eBike. Очаква се този пазар да нарасне минимално с 9,5% през периода 2017-2021 г.

В САЩ Асоциацията за леки електрически превозни средства (LEVA) е водеща с онлайн обучение за сертифициране на eBike техници в клас. Обучението в клас се предлага на едно от трите места: Форт Майърс, Флорида, Данвил, Вирджиния, и в Уинстън-Сейлем, Северна Каролина.

Курсът от ниво 1 се предлага онлайн и е безплатен. Има такса от $50 за явяване на изпит и получаване на сертификата.

Ниво 2 е 8-часов междинен курс, който включва както обучение в клас, така и практическо обучение. Обхванатите теми включват електрическа теория, функцията на компонентите на eBike, как да се диагностицират повреди на компонентите и как да се заменят повредени електронни компоненти. Студентите също така ще научат как да настройват електронни велосипеди, да запояват, да правят електрически връзки, да използват мултиметри, да използват тестери на мотор-контролер-дросел и как да инсталират и интерпретират данни от уреда за измерване на мощността на Cycle Analyst по време на обучение. Наличен е комплект инструменти от ниво 2 за закупуване (750 USD) след класа.

Курсът от ниво 3 също е 8 часа и съдържа по-напреднало обучение. Отново, този клас както в клас, така и в практическо обучение. Студентите се инструктират за горещо работещи компютърно управлявани анализатори на батерии в допълнение към диагностицирането и ремонта на сложни електронни повреди. Всички необходими компоненти, които са необходими за класа, ще бъдат предоставени като част от класа.

От 2015 г. LEVA добави курс от ниво 4. Това ниво учи eBike свързаност и софтуер за отстраняване на неизправности. Тъй като eBikes стават все по-свързани чрез технологията, сертифицираните техници на eBike ще се научат да отстраняват проблеми с wifi и смартфон свързаност, както и други проблеми със софтуера.

Класовете се преподават от експерти в индустрията Dr. Дон Герхард и Едуард Бенджамин. Цената варира в зависимост от нивото и статуса на членство. Има отстъпка за членство LEVA. В момента членството е $30 на година.

Обучението е интензивно. Налице е инвестиция във времето. Не е толкова просто, колкото ученето на работното място. Въпреки това, като се има предвид очаквания растеж на индустрията, да станете сертифициран техник за обслужване на eBike е ценно за ентусиаста на велосипеди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *