Как се различава застраховката срещу злополука с мотоциклет от автомобилната застраховка в Пенсилвания?

By | март 30, 2022

В Пенсилвания, когато купувате застраховка за мотоциклет, има различни неща, които трябва да имате предвид, отколкото когато купувате редовно автомобилно покритие. Основната разлика е, че за автомобилната застраховка Законът на Пенсилвания изисква минимално покритие от 5 000 долара в обезщетения за медицинско покритие, наричани още „без вина“ или покритие за PIP.

При застраховката на мотоциклети обаче законът на Пенсилвания не изисква медицинско покритие. Всъщност много застрахователи на мотоциклети не предоставят медицинско покритие в Пенсилвания.

Друга основна разлика е, че няма „ограничено деликт“ със застраховка на мотоциклети в БКП. С автомобилна застраховка в PA трябва да изберете ограничено или пълно непозволено увреждане. Пълното непозволено увреждане е по-скъпо, но защитава правата ви да предявите иск за телесна повреда/болка и страдание (няма изискване за праг за „сериозно нараняване“ с пълно непозволено увреждане). С покритието на мотоциклети в PA, по принцип всички твърдения са напълно погрешни.

Другата основна разлика в PA е, че съгласно Закона за финансовата отговорност на моторните превозни средства на Пенсилвания е по-трудно за здравния застраховател да „суброгира“ или да направи запор, който да бъде изплатен от уреждане на автомобилна катастрофа или възстановяване. Здравноосигурителният план трябва да бъде от определен вид. При искове за мотоциклети обаче вашата здравна застраховка не подлежи на същите ограничения и по този начин има по-голям шанс да бъде изплатена от застрахователна претенция. Това може да е по-голяма причина да помислите за получаване на медицинско покритие, когато купувате застраховка за мотоциклет в PA.

Друга разлика е, че ако сте ранени в кола, е по-вероятно да „подредите“ или да комбинирате всяка друга отделна автомобилна застраховка за домакинството. Да речем например, че брат ви живее с вас и има отделна застрахователна полица – може да успеете да получите допълнително застрахователно покритие за автомобилна катастрофа по неговата полица. Често в Пенсилвания, когато претърпите злополука с мотоциклет, всяка автомобилна застраховка ще има изключение – това не е покритие – ако сте били в мотоциклет. Така че в този случай няма да можете да подредите, т.е. да комбинирате застраховката си за мотоциклет с автомобилна застраховка за домакинството.

ВНИМАТЕТЕ ЗА ТОВА:

Ако нямате здравна застраховка, трябва да потърсите застраховател на мотоциклети и полица, която носи медицинско покритие. Това е така, защото ако нямате медицинско покритие за вашия мотоциклет, тогава вашата здравна застраховка го покрива.

Ако имате въпроси, трябва да се уверите, че вашият агент ви обясни покритията.

Трябва също така да се уверите, че мотоциклетът е застрахован за имуществени щети. Запазете всички разписки за персонализирани части или аксесоари. Ако някога имате имуществени щети на мотоциклета си, ще ви трябват касовите бележки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *