Как се заменят изгубените ключове на мотоциклети, когато са изгубени

By | май 3, 2022

Загубата на ключовете на вашия мотоциклет никога не е идеална за всеки ездач. Независимо дали карате круиз или ракета за чатала, Harley Davidson, или Honda, Yamaha, Suzuki или почти всяка друга марка мотоциклет, ключовете със сигурност го правят по-забавно!

Ключовете за мотоциклети, ATV и скутери са доста сходни от гледна точка на ключар. Обикновено всички ключалки на мотоциклета използват един и същ ключ, освен ако не е сменен, най-често капачката за газ. Когато ключовете на мотоциклета са загубени, едно от големите предизвикателства за ключара е да намери правилния празен ключ. Изглежда има почти толкова ключодържатели, колкото моделите на мотоциклети! Това може да бъде разочароващо за ключар, тъй като много от нашите референтни материали си противоречат или информацията за конкретна марка, модел и година просто липсва изобщо. Виждал съм дори случаи, при които една и съща марка, модел и година имат напълно различни заключващи системи и ключове. Производителите на мотоциклети не са толкова дисциплинирани като производителите на автомобили и често използват брави от последните години, докато не им се изчерпят. Освен това, тъй като ключалките на мотоциклети са лесни за достъп, те се сменят по-често от автомобилните.

Това често причинява големи проблеми на ключара, който трябва да приеме, че всички брави работят на един и същ ключ. Мотоциклетите обаче са склонни да имат много ключалки и ключарят често избира коя ключалка според тях ще бъде по-лесна за работа. Ключалки за каски, ключалки за вилица, ключалки за запалване, ключалки за седалки, ключалки за газови капачки, ключалки за товар и други могат да бъдат използвани от квалифициран ключар. Обикновено избирам ключалката на газовата капачка или ключалката за запалване. Капачката за газ, защото е лесна за достигане, ключалката за запалване, защото обикновено хората НАИСТИНА искат ключ! Често, когато правя ключ за газовата капачка, той работи във всички ключалки и съм готов. Понякога не работи в нищо друго, което предполага, че капачката за газ е сменена. В такъв случай тръгвам към запалването!

Много техники могат да се използват за генериране на нов ключ за мотоциклет. Отпечатването е техника, при която използвате празен ключ, въртете го в ключалката, чашите или вафлите оставят малки белези върху ключа, подпилявате тези знаци и повтаряте, докато ключът завърти ключалката. Тази техника е едно от най-високите умения в ключарството и я използвам доста често на мотоциклети. Можете също да разчетете пластините, като използвате малък отоскоп (от вида, с който лекарят ви гледа в ушите), гледате надолу в отвора за ключ или шпонка и от това можете да прецените формата или разрезите на ключа. Отпечатването често се използва за по-нататъшна фина настройка на правилния тон. Понякога върху корпуса на ключалката има отпечатан код, в този случай мога да използвам този код, за да получа информацията, която ми е необходима, за да изрежа нов ключ. В нито един момент не се прави „форма“ на ключалката, получавам този въпрос доста често! Повечето ключалки за мотоциклети са доста прости, но много ефективни, въпреки че са предизвикателство за повечето ключари, те в никакъв случай не са нашето най-голямо предизвикателство!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *