Как да нарисувате пламъци на вашия мотоциклет или хеликоптер

By | май 10, 2022

Ръководство за начинаещи за боядисване на пламъци от горещи пръчки.

Материали и консумативи

3/4 инча маскираща лента

Фина линия 1/8 лента

Водоустойчива шкурка с песъчинка 600 и 1500

x-act нож

оранжева и червена боя за пламъците

предварително почистване

пистолет за боядисване

аерограф

чисто палто

многоскоростна полираща машина

полираща смес

Пламъците или всякакви други графики трябва да бъдат боядисани върху прозрачна основа. Заедно с придаване на по-голяма дълбочина на цялостната боя, нанасянето на произведения на изкуството върху прозрачното покритие прави възможно премахването на произведения на изкуството с парцал и малко разредител, ако направите грешка.

Етап 1:

С вашата хартия с песъчинка 600 намокрете добре прозрачния слой върху повърхността, която ще рисувате.

Стъпка 2:

С лентата с фини линии очертайте формата на пламъците си, като работите отляво надясно. Натиснете и издърпайте лентата с фини линии на място, като двете ръце работят в унисон. Обърнете специално внимание на баланса на зоната, която ще рисувате, и фона (който ще бъде маскиран). Ако ви се струва сложно, не се притеснявайте … ще се справите с това с малко практика.

Стъпка 3:

След като сте изложили пламъците с фината лента, изгладете я хубаво и плътно, за да предотвратите пълзенето на боята под ръба по време на боядисване. Това е особено важно за припокриващите се краища.

След като фината лента се изглади добре и плътно, маскирайте отрицателните (фонови) зони с вашата 3/4 маскираща лента, като внимателно я прилепете към ръба на лентата с фина линия. Внимавайте да не оставяте празнини между маскиращата лента и фината линия.

Стъпка 4:

С внимателно подредени и маскирани пламъци, сега е време да напръскате малко цвят.

Смесете малко оранжева или жълта боя и я заредете в пистолета си за ремонт. Нанесете няколко тънки равномерни слоя, колкото да покриете. След като основният цвят за вашите пламъци изсъхне, заредете аерографа си и добавете няколко червени отблясъци към върховете и външните ръбове на пламъците.

Стъпка 5:

След като боята изсъхне, внимателно отстранете маскиращата лента, като я издърпате под малък ъгъл от лентата с фини линии. Сега отстранете фината лента, като използвате същата процедура. Внимавайте да не отлепите краищата на прясната боя.

Стъпка 6:

Почистете всички остатъци, оставени от маскиращата лента с чист мек парцал и някакъв продукт за предварително почистване.

Стъпка 7:

Сега е време да заровите пламъците си под малко ясно. Нанесете колкото са необходими слоеве прозрачно покритие, така че ръбовете на пламъците да не се усещат, когато търкате ръката си върху него (когато е суха, разбира се). Ако усетите ръбовете на пламъците през прозрачното пространство, ще трябва да напръскате още един или два кръга.

Стъпка 8:

След като прозрачното покритие изсъхне, го шлифирайте с 600 грит. Скоро след като започнете да шлайфате, ще забележите, че на чистото започват да се появяват вълнички. Ще разберете, че сте готови, когато вълните изчезнат и повърхността е хубава и равна. След като приключите с 600 грит, шлифирайте го още веднъж с 1500 или 2000 грит. В този момент прозрачното ще изглежда мъгляво от мокро шлайфане. Не се притеснявайте, всичко ще се промени след следващата и последна стъпка.

Стъпка 8:

Последната стъпка е да полирате прозрачното покритие до огледален блясък, като използвате многоскоростна полира. Прикрепете подложка за полиране от пяна към полира, след което я заредете с някаква полираща смес. На пазара има много различни марки смеси за полиране, вашият местен магазин за автомобилни каросерии ще може да препоръча добър. Дръжте буфера да се движи напред-назад, оставяйки тежестта на буфера да свърши работата. Не стойте дълго на едно място, в противен случай ще изгорите ясно. Продължете да полирате, докато получите огледално покритие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *