Какво искате да знаете за застраховката на мотоциклети

By | април 7, 2022

Ако притежавате мотоциклет или друг вид мотоциклет, важно е да получите подходяща застраховка, която да ви предпази от всички рискове и обща отговорност, на които вашият мотор е естествено изложен. Истинско предимство за получаване на покритие от надеждна компания е, че можете да се възползвате от предимствата на пакетните предложения за спестяване на пари, като придобиете повече от една полица от един източник. Водещите застрахователи също могат да предложат спестяване на пари от премията за вашата политика за мотоциклети, ако:

• Съхранявайте велосипеда си в гараж или навес

• Членувате в определен клуб или група на мотоциклетистите

• Да сте завършили курс за безопасно каране на мотоциклет, спонсориран от a

основа за безопасност на мотоциклети

Въпреки че средната полица за автомобилна застраховка не включва покритие за мотоциклети, сравнително лесно е да се осигури индивидуален план – такъв, който покрива важните аспекти, свързани с използването на мотоциклети – чрез опитна независима агенция, която има директни отношения с големите национални компании.

Сред различните форми на покритие, избрани от мотоциклетисти като вас, са следните:

– Застраховка отговорност за телесна повреда

– Застраховка за имуществени щети

– Физически щети за пожар – кражба – комплексна – застраховка срещу сблъсък

– Незастрахована застраховка на автомобилист

– Медицински плащания и застраховка за отговорност на пътниците

– Застраховка на части и оборудване по поръчка

Ето кратко ръководство за някои от опциите за застраховка, които може да искате да включите във вашата полица:

Персонализирани части и оборудване:

Ако изберете тази форма на покритие, можете да съберете до 3000 долара без никакви приспадания. Това покритие се предлага до $10 000 в персонализирани части и оборудване.

Покритие на отговорността:

Говорете с независим агент, за да прецените какви са вашите истински нужди като мотоциклетист. След това изберете от предлаганото обезщетение, предлагано от фирмите. Ще ви бъде предоставен избор на планове с основни лимити на отговорност, които отговарят на изискванията за личния чадър, което ви дава свобода на действие и за други опции за покритие. В по-голямата си част отговорността на пътниците на гостите е неизбежно включена при същия лимит като вашия избор на отговорност.

Медицинско покритие:

Тази застраховка покрива специфични медицински разходи, от които водачът и пътникът може да се нуждаят след злополука.

Незастрахован или недостатъчно застрахован автомобилист:

Най-общо казано, тази застраховка покрива разходи, свързани с нараняване или дори смърт в резултат на злополука, причинена от неосигурен или недостатъчно застрахован (или блъснат шофьор на кола). Тази застраховка ще покрие и застрахования, ако бъде ударен не зад волана, а като пешеходец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *