Какви са така наречените недостатъци при смяната на ауспусите на мотоциклети?

By | май 5, 2022

Ако някога сте решили да замените съществуващата изпускателна система на вашия мотоциклет с ауспуси за мотоциклети след продажба, щяхте да попаднете на някой, който би ви посъветвал да не го правите. Всъщност същият този човек вероятно би ви дал логични причини защо изобщо не трябва да се прави. Ако сте обърнали внимание на скептиците и не сте направили собствено проучване по темата, тогава вероятно все още сте заседнали със скучната изпускателна система на производителя на оригинално оборудване на вашия мотор. Има много причини срещу такава промяна, но всички тези причини могат да бъдат елиминирани, ако направите достатъчно проучване. Следват някои причини, които може би сте чували, и решенията заедно с тях.

Нарушаване на закона:

1. Много държави или държави може да са особено строги със своите закони за емисиите. Това би означавало, че ако премахнете каталитичния преобразувател на вашия мотор, тогава може да нарушавате закона. Всичко това изисква от вас да направите малко проучване на законите на вашата държава и държава и след това да закупите новата си изпускателна система за вторично пазаруване въз основа на вашите открития. Ако премахването на каталитичен конвертор е против закона във вашия щат или държава, тогава можете да изберете изпускателни системи, които не изискват от вас да го правите.

Увеличаване на изпаренията:

2. Смята се, че при много хора, които сменят ауспусите на мотоциклета, това може да доведе до това, че ездачът трябва да издържи вредните изпарения от собствените си двигатели. Както при предишната точка, това може да се случи само ако модификацията е направена без подходящо проучване на въпроса. Можете да отидете при местния експерт по велосипеди или дори да проучите в интернет относно правилната изпускателна система за модела на мотоциклета, който притежавате. Освен това, производителят на ауспусите за мотоциклети след пазара също трябва да бъде проучен за надеждност.

Силен шум:

3. Дали увеличаването на шума е проблем или не е въпрос на предпочитание. Има ентусиасти на мотоциклети, които заменят съществуващите ауспуси на мотоциклети, защото искат велосипедите им да вдигат повече шум. Много хора смятат, че шумът е признак на хардкор мотоциклетист. Освен това, дори и да не искате звука, има изпускателни системи, които всъщност могат да ограничат звука, вместо да го подчертаят.

Намаляване на ефективността:

4. Всеки мотоциклет или, в този смисъл, всяко превозно средство ще пострада по отношение на неговата горивна ефективност, ако увеличите мощността на превозното средство. Това е дилема за настройка и не е свързана само с изпускателната система. Ако искате вашият мотоциклет да е по-мощен, тогава ще трябва да направите компромис с горивната ефективност и обратно. Следователно това е въпрос на предпочитание и е в пряк контрол на собственика на велосипеда.

Гаранция за велосипед:

5. Много хора смятат, че промяната на съществуващите изпускателни системи може да доведе до анулиране на гаранцията на производителя. За да избегнете това, всичко, което трябва да направите, е да проверите документите, които сте получили от производителя, когато сте закупили велосипеда си, или да ги попитате директно чрез телефонно обаждане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *