Какви са качествата на добрата изпускателна система на мотоциклет?

By | април 30, 2022

Случвало ли ви се е да карате мотоциклет, който оставя целия квартал да ви гледа и да ви ругае в резултат на шума, произведен от изпускателната система? Сигурно е било толкова неудобно за теб. Това прави ауспухът с ниска производителност. Издава досаден звук, който може да накара всички шофьори да напуснат пътя, мислейки, че това е изключително огромен влак, използващ пътя вместо железницата. Досадният звук е само един от многото недостатъци, които идват с лошата изпускателна система на мотоциклета.

И така, големият въпрос изскача; какво представлява добрата изпускателна система на мотоциклета?

Има квалификации, на които една добра система трябва да отговаря. Те включват;

Висока производителност

Производителността е най-важният фактор, когато купувате част от мотоциклета си. Това не е изключение, когато става въпрос за закупуване на изпускателна система. Нуждаете се от високопроизводителен ауспух, който ще ви направи горд шофьор, както и ще ви осигури очакваното обслужване. Той трябва да работи високо по отношение на функции като скорост, разход на гориво наред с други. Някои ауспуси на туристически мотоциклети ще доведат до прекомерен разход на гориво от вашия мотоциклет, докато други ще намалят функционалността му, което го прави много лошо представяне. Всички тези неизправности правят целия мотор безполезен. Ето защо производителността винаги е на първо място преди всичко друго.

Адекватен въздушен поток

Добрата изпускателна система трябва да позволява достатъчно изтичане на газове. Колко добре или лошо изтичат газове се определя от размера на тръбата. Твърде малката изпускателна тръба ще доведе до вградено налягане, тъй като газовете се опитват да изстискат изхода си. Това от своя страна води до блокиране на тръбата, което води до намаляване на производителността на мотоциклета като цяло. От друга страна, твърде широката тръба води до изтичане на газове с изключително висока скорост, отколкото се предполага. Това също намалява производителността на мотора. Следователно размерът на системата на туристическия мотоциклет трябва да е правилен; нито твърде широк, нито твърде малък.

Лесна и евтина поддръжка

Нямате нужда от мотоциклет, който ще заеме по-голямата част от вашите ресурси при поддръжката му. Изпускателна система на мотоциклет, която изисква от вашия механик да я обслужва твърде често, не е добра. Добрата система е тази, която можете да обслужите сами евтино и да я занесете на механика само когато почувствате, че има технически проблем. Следователно, ако сте посещавали механика твърде често, вашият не е качествен. Ключовото нещо е; една изпускателна система трябва да бъде лесна и евтина за поддръжка.

Съчетаване ауспух и мотоциклет

Различните мотоциклети се произвеждат по различни начини и с различни спецификации. Това означава, че части от един мотоциклет не са сто процента съвместими с друг мотоциклет. По този начин закупете изпускателна система, защото е съвместима с вашия тип мотоциклет, а не защото сте я виждали на друг мотор. Ако не спазвате това, вашият мотор може да бъде изложен на риск от лошо представяне. Ако не сте сигурни в правилния ауспух за вашия велосипед, винаги е добре да се консултирате с вашия механик или производител.

Горните елементи квалифицират една изпускателна тръба да се нарече добра изпускателна система. Успех при следващата ви покупка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *