Историята на мотоциклета Honda CD125

By | май 6, 2022

Това беше страхотно добре изглеждащ мотоциклет, както и доста необичаен извън Япония. През 1969 г. е пуснат добър „подобрен“ дизайн на единична седалка, заедно с тежкотоварен багажник за пътуване, като все още се използва „наклонен“ двигател, както и електрически старт, проектирани за дизайни на домашния пазар.

Около 1971 г. пристигна 3-та версия на 125 близнаци за пътуване до работа, за този случай с помощта на вертикален двигател, все още със същите плътно разположени цилиндри, както и странично задвижвана гърбична верига.

Действителните размери на колелата, които в момента се увеличават от 16 „на 17“, произвеждат този мотоциклет само малко по-голям, Honda CD125 в крайна сметка се оттегля с дизайна от 1973 г., използвайки единствено истинската модификация, останала отпадането на резервоара от ох така „шейсетте“ хромирани панели. Всяка една от тези функции всеки ден 125 близнаци са всъщност очарователни, както и търсени от ентусиастите, кой единичен карбуратор, както и 4-степенна скоростна кутия се превръщат в едно от многото прелести за този редуциран, но толкова гладък двуцилиндров агрегат.

Honda CD125 се поставя в туристическия клас, възпроизвеждащ подобен модел, известен като Honda CA125. Множеството функции, които предлага този модел, са на върха с икономия на гориво от 52,4 литра. Ширината на Honda CD125 беше различна – само 780 мм, което позволяваше по-лесни завои и помагаше на машината по-малко в нейната цялост. Височината също беше различна за мотоциклетистите, което позволяваше както на шофьора, така и на пътника да бъде по-привлекателен.

Теглото на Honda CD125 е леко, когато е празен или напълнен с 52 литра бензин. Когато този модел е сух, той тежи само около 133 кг, а докато е напълнен с газ, теглото се повишава само с пет цифри до 142 кг. Междуосието също е по-голямо за по-комфортно изживяване при каране с 1280 мм. Honda CD125 беше и все още е висококачествен мотор, който е направен за пътя и разстоянието, което следва.

CD125 на Honda е снабден с двигател с въздушно охлаждане, SOHC 4 клапана с работен обем 9,4: 1. Системата за смазване на двигателя е известна като принудителен и мокър картер. Това помага на поддръжката да остане по-ниска от средната стойност на подобни мотоциклети. Honda включва електрически стартов двигател с ценно CDI запалване. CDI запалването позволява на 5-степенната трансмисия да започне бързо и да остане в състояние на всички звезди, където и да сте длъжни да я карате.

Рамката на Honda CD125 е диамантена стоманена тръба с колело на 27 градуса. Това помогна за производството на задното люлеещо се рамо за задно окачване и предното окачване на телескопичната вилка. Подобно на много велосипеди от този вид, Honda CD125 включва барабан както за предните, така и за задните спирачки. Оборудваният скоростомер включва много аспекти, които трябва да знаете, като изминати километри, газ и няколко други компонента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *