Има два типа мотоциклетисти!

By | април 30, 2022

Тези от нас, които живеят, за да яздят и карат, за да живеят, са добре запознати със старата поговорка;

„Има два типа мотоциклетисти: тези, които са паднали, и тези, които ще го направят.

Всички сме добре наясно с рисковете от отворения път и всички сме имали своя дял от близки обаждания. Когато пристъпът удари шанта, това са моментите, които ни напомнят, че колкото и да сме внимателни, винаги има някой тъпанар, готов да развали хубавия ден. Всичко, на което можем да се надяваме, е, че в част от секундата сме нащрек и реагираме бързо. Често нашето отношение към това пространство във времето прави всичко различно.

Неотдавна по време на кризата с коронавируса в слънчева Южна Калифорния, Малибу, за да бъдем конкретни – Neptune’s Net предлагаше поръчки „Само за движение“ и имаше редица коли, които завиваха по Yerba Buena Road, след като всяка получи храната си. След това колите се наредиха с лице надолу към Йерба Буена на знака за спиране на магистрала Pacific Coast. Нетърпеливите шофьори, които се опитваха да завият наляво и да се връщат към Санта Моника, често правеха опасно изтегляне на PCH.

Една такава кола изтегли пред мотоциклет и както сигурно се досещате, тази история не завърши добре. Шофьорът на джипа, пълен с хора, по-късно казал на служителите, че не е виждала мотоциклета. Това е интересно, защото всички очевидци са видели мотоциклета и го чували. Беше ярък лъскав мотор с много хром и опитен ездач и приятелката му на гърба. Те бяха изминали над 10 000 мили заедно през последното десетилетие.

Шофьорът, осъзнал грешката си, по някаква причина замръзна и спря, вместо да продължи завоя. Мотористът нямаше къде да отиде. Ездачът призна, че е пътувал с 5 до 7 мили в час над обявената скорост и някои може да кажат, че той е частично виновен. Знаеш ли какво? Няма значение, все още не е законно да излизате в трафика, когато се приближава друго превозно средство.

Сега е трудно да се каже дали шофьорът на всъдехода е бил зает с буйни пътници, преопаковане на обяда си, за да яде на връщане, изпращане на текстови съобщения, или просто е имала мозъчен пръд. Тя беше виновна. Мотоциклетистът е имал изкълчен глезен трета степен, лек обрив по пътя, сътресение и е наранил и двете си китки. Излишно е да казвам, че той няма да работи известно време. Моторът му беше почти пълен, виждали ли сте възрастен мъж да плаче? Приятелката му ще се оправи, но в крайна сметка я откараха с линейка. Познайте колко струва това?

Тъй като джентълменът на мотоциклета е строителен предприемач, който случайно все още е зает с приключването на изосталата си работа по време на пандемията на коронавирус, неговите финансови загуби ще бъдат значителни. Неговите наранявания ще му попречат да работи и както споменахме, красивият му единствен по рода си мотор е бил пълен или близо до него. Той ще се нуждае от нов или ще го възстанови напълно.

За щастие той е доживотен и няма да спре да язди, нито момичето му. Все пак те трябва да бъдат компенсирани справедливо за този инцидент. Сериозен инцидент с наранявания, причинени от поредния завиващ наляво, безразличен шофьор, който просто не разбира живота на Земята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *