Значението на надстройката на масления охладител за вашия мотоциклет

By | март 29, 2022

За много собственици на мотоциклети правилната поддръжка на тяхното возене е много важно нещо. Много собственици на мотоциклети правят грешката да мислят, че двигателите на мотоциклети прегряват просто поради температурата на околния въздух. Мнозина смятат, че двигател с въздушно охлаждане ще бъде достатъчен, за да поддържа двигателя хладен.

Истината е, че те не са непременно верни. От една страна, трябва да вземете предвид лошото качество на горивото, което в момента се предлага на пазара. Освен това вашият мотор може да се нуждае от надграждане на въздушния охладител.

Има много предимства, когато надстроите своя въздушен охладител. Както знаете, той охлажда маслото, като използва топлообменник, стратегически разположен зад вентилаторите. Той улеснява потока на масло през перките, дори когато вентилаторите не са активирани. Сега, когато температурата на маслото надвиши маркировката от 220 градуса по Фаренхайт, вентилаторите ще се активират, за да издухат въздух през него.

Вентилаторите ще продължат да издухват въздух, докато температурата на маслото се понижи до 190 градуса. Масленият охладител ще продължи да работи независимо дали вашият мотоциклет се движи или не, като гарантира, че маслото поддържа стабилна температура. Освен това не добавя ненужен шум. Вентилаторите на масления охладител са тихи.

Освен това няма да усетите издуването на въздуха от вентилаторите, защото въздухът се движи под мотора. По същество няма да разберете, че масленият охладител е там, освен ако не погледнете неговия LED индикатор, който може да бъде монтиран практически навсякъде, където пожелаете. Освен охлаждане на маслото и поддържане на температурата на двигателя на приемливо ниво, масленият охладител предлага допълнителни предимства, включително намален пинг и детонация в двигателя, което води до подобрена производителност. Това е и една от причините много собственици на мотоциклети да инвестират в този ъпгрейд.

Инсталирането на въздушен охладител е много лесно. Въпреки това, трябва да сте сигурни, че предприемате всички препоръчани стъпки, посочени от производителя. Преди да инсталирате масления охладител, ще трябва да стартирате мотоциклета си и да го оставите да работи на празен ход за няколко минути. След това изключете двигателя и проверете за течове. Ако не можете да откриете течове, извадете велосипеда си за бързо завъртане. След като карате няколко мили, спрете мотора си и изключете двигателя, за да потърсите течове. И накрая, трябва да проверите и шестостенните болтове на адаптера, които можете да намерите по периметъра на масления филтър. След като всички те са проверени, вече сте готови да инсталирате своя маслен охладител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *