Значението на използването на покривало за мотоциклет

By | април 1, 2022

Калъфите за мотоциклети са често пренебрегвана алтернатива на съхраняването на мотоциклета в гараж или под по-голямо покритие. Въпреки че не са толкова идеални поради липса на въздушен поток и задържане на конденз (въпреки че това е облекчено от по-висококачествени дишащи и водоустойчиви съвременни материали), те все още са страхотни в защитата на вашия мотоциклет от елементите.

Дори ако имате гараж, тогава монтирането на капак за мотоциклет ще предпази до известна степен от елементи във вашия гараж, като прах, мръсотия и насекоми. Повечето гаражи не се поддържат при стабилна температура и не са изолирани, така че лекото дишащо покритие спомага за натрупването на конденз и следователно на мухъл, което ще помогне за защита на покритието на мотоциклета.

Отвън ще ви трябва по-твърд капак за мотоциклет. Той ще издържа на по-сурови елементи от вятър, дъжд и UV слънчеви лъчи. Въпреки че тези проблеми не са големи в малки дози, ако оставяте мотоциклета си навън за дълъг период от време (например, карате през лятото и държите мотоциклета на открито през зимата), тогава финалът е компрометиран. UV лъчите избледняват боята (червеното е най-лошото за това). Негазираната вода може да остави петна (от дъжд). Вятърът може да вземе малки предмети като камъни или клонки от дървета и да надраска боята, която духа срещу мотоциклета.

Калъфите за мотоциклети не са перфектни, намирането на съвпадение между дишащи и устойчиви на атмосферни влияния е най-голямото предизвикателство. Все пак ще трябва да подобрите мотоциклета си след сезона на лошото време, но това ще бъде по-малка задача, отколкото ако капакът не е там, и ще има по-малко дългосрочни щети на боята и хрома на вашия мотоциклет.

Друго голямо предимство от наличието на покритие за мотоциклет е от съображения за сигурност. Разбира се, нож ще мине през него, дори ако е вързан и мотоциклетът е прикован към твърд предмет. Но ако се крие под чаршаф, е много по-малко привлекателно за крадците, отколкото да видят хубавия лъскав скъп предмет отдолу.

Поради тези причини покривалото за мотоциклет е основен елемент за всеки ентусиаст, който се грижи за своя мотоциклет или просто иска той да запази стойността си, като запази покритието си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *