Закон за лимона за мотоциклети в Калифорния

By | април 30, 2022

Купуването на мотоциклет може да бъде наистина вълнуващо чувство. Но новото ви каране може бързо да се превърне от красива мечта в кошмар, ако незабавно се сблъскате с повтарящи се механични проблеми, проблеми с безопасността и ремонти. След многократни опити да го поправите, най-накрая се отказвате и заключавате, че сте купили дефектно превозно средство. Това обикновено се нарича „лимон“. Следващият въпрос, който възниква след това, е „Ще си получа ли парите обратно?“. Не се притеснявайте, има специални закони за лимоните във всеки щат, включително Калифорния. Ако живеете в този слънчев щат и с тъга сте стигнали до заключението, че сте купили лимонов мотоциклет, прочетете следващите параграфи.

На първо място, трябва да знаете, че в Калифорния има много „лимонени“ адвокати и те са повече от готови да ви помогнат да разрешите случая.

Законодателството за лимон в Калифорния обхваща мотоциклетите. Законът за мотоциклети, ремаркета и лодки обаче е малко по-различен от закона за автомобили. Съгласно закона за лимоните в Калифорния мотоциклетите са обхванати от раздел 1793.2 (d) (1) от Гражданския кодекс, който обхваща „потребителски стоки“. Законът за лимоните обхваща потребителските стоки с писмена гаранция.

За да се квалифицира като лимон, мотоциклетът трябва да бъде подложен на разумен брой опити за ремонт. Ако проблемът(ите) продължава, тогава имаме лимон. Водете си бележки за всички опити за ремонт и събирайте всички сметки за ремонт. След това предоставете всички документи на производителя или търговеца и поискайте обратно изкупуване.

Освен това дефектите, покрити за потребителски продукти, не трябва да „накърняват съществено употребата, стойността или безопасността“ на продукта. Законодателството е разработено, като се има предвид безопасността на ездача. И дори дефекти, които може да изглеждат незначителни, квалифицират мотоциклета за обратно изкупуване. Твърденията на лимоновия закон, включващи мотоциклети, по-силни и по-лесни за обработка от претенциите за автомобили, поради естеството на продукта и силните опасения за безопасността.

Както казахме преди, важно е да следите всички документи, бележки и сметки. Също така е важно да не губите време. Можете да съобщите за лимон само в рамките на определен период от време, след като сте купили мотоциклета и само преди километърът ви да достигне определен брой мили.

Препоръчително е да намерите адвокат по лимоново право, когато се сблъскате с подобни проблеми. Законът за лимоните в Калифорния изисква производителят да плати вашите адвокатски хонорари. Законът за мотоциклети Lemon е много специализирана област на правото, която изисква опит и експертиза на специализиран адвокат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *