Евтиният картинг: под 100 долара и часове забавление

By | април 18, 2022

Много от нас търсят евтината алтернатива на картинг, защото цените на истинските колички са толкова високи. Наличните евтини колички са подобни на малкия Razor, който по същество е малък електричен картинг.

Цялостният дизайн се състои от плоска рамка за картинг на скейтборд с колела. Има спирачки и газ на кормилната дръжка. Това е смесица от части за велосипеди и части за електрически скейтборд. Очевидно е електрически, той може да се презарежда. Въпреки това наистина му липсва цялостната способност, която повечето търсят в картинг: нещо, което може да подскача из двора. Тъй като клирънсът е много ограничен, електрическите колички не могат лесно да преминават през тревни площи, без да се закачат за тревата и камъните.

Освен това тези малки електрически картингове имат батерии, които ще изгорят и имат ограничен живот на батерията. Така от година на година в крайна сметка харчите близо 60 долара за нова батерия, защото тя е изгоряла.

Електрическият картинг Razor изглежда на повърхността е евтин отговор. Но когато прегледате и започнете да виждате, че всъщност цялостният пакет не е толкова евтин.

Това, което предлагам, е картинг на дърво. Дървеният картинг е евтината алтернатива на изцяло изработения картинг с метална рамка. Картът с метална рамка има своето място с екзотични високоякостни материали и способността си да се справя с по-големи двигатели, по-сложни кормилни системи и дискови спирачни системи, но дървеният картинг може да се представи еднакво добре, ако е проектиран правилно, както металния аналог.

Хубавото на дървения картинг е, че всичко, от което наистина се нуждаете, са дървени инструменти, които лесно се намират във всеки магазин за хардуер. Можете да направите картинг с дърва като проект за уикенда или да го накарате да издържи няколко месеца, като използвате вечери като време за свързване. В зависимост от това колко сте „в“ количката, можете да я издържите през зимата. Това е страхотен зимен проект, който може да изяде онези дълги тъмни вечери, които ще го приведат в изправност до пролетта.

Друго хубаво нещо за дървения картинг е, че не се нуждае от компоненти, които са много скъпи като вериги, съединители и дискови спирачки. Разбира се, спирачната система за триене, използвана при дървения картинг, не е най-доброто устройство за спиране на картинг, но е използвано години и години и години преди въвеждането на дисковата спирачка и живата ос на количките за движение през реколтата.

Кормилната система може да бъде сложна или проста. Аз лично подкрепям поддържаната система на талигата, така че талигата да не се огъва толкова много. Някои хора имат притеснения относно управлението на талигата, тъй като не е толкова ефективно, колкото кормилната система на Ackermann. В действителност управлението в стил bogey всъщност е по-ефективно и се движи по-добре от Ackermann. Системата на Ackermann е приближение на дъга, докато системата в стил bogey е изключително ефективна.

Евтиният картинг, който повечето търсят, се прави лесно от себе си през уикенда или в рамките на един месец, като се използват компоненти, които се отделят основно от трактор. Има толкова много трактори за каране, от които се отървават всеки ден. Можете също така да отидете на старо сметище, където поправят косачки и да видите дали ще ви продадат джанти и колела наистина евтино. Други евтини източници са списъкът на Крейг и Free Cycle. Ще бъдете изумени от нещата, от които хората се отърват, неща, които са страхотни за картинг. Всичко, от което се нуждаете за картинг на дърво, се предлага на косачката за езда..

Може би задавате въпроса „Защо просто не използвате косачката за езда и да свършите с нея?“

Причината, поради която не препоръчвам използването на косачка за езда е, че тя всъщност не е по-проста и не е стабилна. Косачката за трева седи по-високо, че искате да седнете, което я прави нестабилна. Центърът на тежестта е по-висок, отколкото е безопасен, така че тенденцията за каращия трактор е, че той ще се преобръща или преобръща много по-лесно, отколкото долния център на тежестта. които преминават през картинг) по-ниско поддържа картинга по-малко способен да се обръща. Начинът, по който това се прави, е чрез разширяване на стойката на картинг и чрез понижаване на позицията на ездача.

Ако обмисляте да търсите евтин картинг, може да искате да обмислите проекта за баща и син или проекта за картинг баща дъщеря на дървото като следващото си начинание. Не ви струва повече от сто долара, когато всичко е казано и направено. Ще се забавлявате с часове да сглобявате, режете, изработвате и шиете върху дървения картинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *