Групово каране за начинаещи

By | май 12, 2022

Сега, когато казвам групова езда, обзалагам се, че някои от вас си представят сцена от филм, в който около стотина мотористи се отправят един до друг по пътя?

Е, това не винаги е така, но дали става дума за 2 мотоциклета или 100+, трябва да вземете предвид много различни неща.

Няколко прости съвета за каране в група.

Първото нещо, което винаги казвам на хората е, НИКОГА не излизайте от собствената си зона на комфорт, не се опитвайте да бъдете в крак с някого, ако това ви кара да се чувствате нервни, карайте се до собствените си способности, ако сте в група вашите „приятели“ или други ездачи ще ви чакат на следващото кръстовище, ако не сте успели да се справите. Ако не те чакат, трябва да си кажеш това ли са хората, с които наистина искам да се возя? Не забравяйте, че не е всичко за мотора, всичко е за ездача. Излизал съм с много групи и, честно казано, някои карат много по-бързо от мен и не, няма да се справя с тях. По същия начин съм карал с хора, които карат по-бавно от мен, откачам ли се и оставете ги (сега чувам някои от приятелите си да казват, че трябва), но не, не го правя. Не всичко е в това колко бързо ще стигнете до там, а по-скоро в пътуването.

Така че вторият съвет за групово каране е, опитайте се да запазите позицията си в група, ако сте 3-ти 4-ти или 25-ти велосипед в група, останете в позицията си, тъй като мотоциклетистите, преминаващи един друг в група, могат да бъдат опасни, тъй като ние всички сме заети да гледаме тези отпред, не очакваме някой да направи бързо изпреварване отвътре или отвън и ако по някаква причина трябва да се движите внезапно, вие сте пристигнали на мястото на инцидента и повярвайте ми, знам колко боли да паднеш от мотоциклет.

Това се казва, ако трябва да преминете покрай тези отпред, направете го, но не забравяйте, че има много място, те може да не го очакват. Сега нещо, което трябва да се вземе предвид, е размерът на групата. Карал съм с 2 мотора и също съм карал с няколкостотин.

Когато групата стане много голяма, може да помислите за някои от следните неща.

Всички ли знаят маршрута?

Не? Може да искате да използвате системата за ъглов човек.

Водещият ездач ще посочи къде иска следващият колоездач да спре на кръстовище, за да посочи на останалата част от групата в каква посока завивате на светлините / кръстовището или кръговото движение. „маркерът“ след това ще изчака опашката или задния стрелец или каквото и да е име, което искате да дадете на човека отзад, за да го настигне, след което маркерът може да се присъедини отново, обикновено пред опашния ездач. След като се присъедините отново, запазете позицията си и в крайна сметка ще бъдете зад водещия ездач.

Това ни довежда добре до ездача на опашката, това може да бъде всеки в групата, но ако някой, който има отличителен мотоциклет или облекло (някои групи използват различна висока визия за този ездач), той може да бъде полезен, просто уведомете всички кой опашният ездач е. Също така ездачът на опашката трябва да е наясно с маршрута, по който тръгвате, и също така да има номера или средства за връзка с водещия ездач.

В много големи групи понякога може да получите езда маршали, те обикновено винаги ще носят високо а именно дрехи и дори ще имат мигащи кехлибарени светлини, за да се идентифицират, може дори да са кръвни колоездачи, но със сигурност напреднали мотоциклети от някакъв вид (ROPSA или IAM).

Така че мислех, че това ще бъде бърза публикация, но тъй като се случва, има много неща, които трябва да се обмислят относно груповото каране, и още повече, които все още не съм разгледал.

Надявам се да ви хареса да четете това и скоро ще публикувам още.

Безопасно каране

Саймън

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *