Видове седалки за мотоциклети

By | април 20, 2022

Въпреки че всички мотоциклети се предлагат със седалка като стандартно оборудване, не е необичайно ездач да смени седалката си почти веднага. Сигурен съм, че си мислите, че това може да изглежда странно, но всъщност не е така. Има няколко вида седалки и в зависимост от вашето приложение можете да изберете да промените седалката си от оригиналната стандартна версия. Ако вземете решение да смените мястото си, ще трябва да вземете предвид няколко неща. Първо трябва да решите какво ще бъде основното ви приложение. Ще пътувате ли на дълги разстояния или ще пътувате из града? Какви видове материал предпочитате в седалката? Нека да поговорим за някои от вашите избори и как те могат да ви бъдат от полза, докато проучвате възможностите за надграждане на вашата стандартна седалка за мотоциклет.

Вътрешен материал – След като решите основното си приложение, можете да определите кой материал ще отговаря най-добре на вашите нужди. Можете да избирате от пяна или гел. Ако сте решили, че основно ще пътувате в малкия си кръг, ще тичате из града, напред-назад на работа или училище, тогава седалката от пяна най-вероятно ще ви бъде достатъчна. Седалката от пяна ще осигури много комфорт за от време на време или дори ежедневно кратко пътуване. От друга страна, ако сте решили, че вашето приложение ще изисква каране на по-дълги разстояния и седене за по-дълги периоди, тогава може да помислите за гел седалката. Седалката с гел ще се съобразява с тялото ви и ще ви осигури необходимата опора, необходима за удобно каране за по-дълги периоди. Поддръжката, съчетана с мекото усещане, ще ви бъде от полза за туристически приложения.

Външно покритие – Когато решавате за външния материал, който ще изберете за вашето място, отново ще трябва да разгледате вашата кандидатура. Тази седалка ще бъде ли изложена на слънчева светлина за продължителни периоди? Ще карате ли в дъжда или ще седите на седлото за дълги разходки? Ще можете да избирате от кожа или винил. Ако отново карате мотоциклета си в сценария с къса затворена верига, вероятно ще бъде достатъчно винилово покритие. Ако паркирате мотоциклета си в гараж и той няма да бъде изложен толкова много на елементите, винилът може да е всичко, от което се нуждаете. Въпреки това, ако ще карате за по-дълги периоди и сте изложени на елементи, кожата може да е по-добрият вариант за вас. Коженото покритие ще диша, ще издържи по-добре на излагане на слънчева светлина и чрез третиране на вашата кожена седалка ще удължите живота много повече от живота на виниловата седалка.

Изводът е, че когато избирате следващата си седалка за мотоциклет, отделете няколко минути, за да разберете напълно как възнамерявате да карате мотоциклета си. По този начин ще гарантирате, че ще можете да постигнете целите си, докато надграждате от стандартната си седалка за мотоциклет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *