Видовете и покритието на застраховката за мотоциклети

By | април 19, 2022

Ако притежавате мотоциклет, осигуряването на добра застраховка за вас и вашия мотор не трябва да се приема за даденост. И имайте предвид, че това са само някои от многото застраховки, от които можете да избирате. Но нека започнем с основното: има застраховка на трето лице, класическа застраховка и застраховка за стари превозни средства и цялостна застраховка за мотоциклети.

Застраховка на трето лице (застраховка на имущество) – Този вид застраховка за мотоциклети покрива само лицето или лицата, които сте причинили щети и тяхното имущество или превозно средство. Тя не покрива застраховката ви, както и вашия мотоциклет.

Ако сте регистриран в ACT, е задължително да осигурите застраховка на трета страна за хора и имущество, които може да повредите, докато шофирате велосипеда си.

Класическа застраховка– Възползвайте се от този вид застраховка, ако имате мотоциклет на не по-малко от десетилетие. Това е идеално за собственици на велосипеди, които използват мотоциклета си от време на време като хоби или клуб.

Комплексна застраховка– Комплексната застраховка предлага цялостно покритие за вас. Това включва покриване на щетите, които бихте могли да причините на имущество или превозно средство на други хора, както и покриване на застраховката ви за велосипед. Можете също да се възползвате от някоя от тези застраховки, ако притежавате скутер.

През повечето време ездачите са склонни да имат комплексен вид застраховка. Можете да изберете произволно количество покритие, което желаете. Всичко зависи от вашите предпочитания и парите, които можете да отделите за вашата защита.

Комплексно застрахователно покритие

Най-вероятно компанията, в която сте се регистрирали, ще заплати разходите във връзка с произшествието. Това включва, но не се ограничава до; ремонт на имоти и вашия собствен велосипед, като ви предлага изплащане на базата на пазарната стойност и цената, която сте договорили за вашия мотоциклет. Той предлага защитна полица за други разходи, също така ще покрие разходите за подмяна или ремонт на ключалки.

Отговорността, която предлага комплексният пакет за застраховка на мотоциклети, ще включва широко покритие както за вас, така и за хората, участващи в инцидента. Включени са следните:

  • Разходи за щети и изплащания
  • Правни разходи
  • Разходи за вашия работодател
  • Загубена заплата
  • Медицински разходи

Не само злополуки, изчерпателният план обхваща други форми на имуществени щети като кражби, ограничена подмяна на части, когато има нужда, теглене и дори природни бедствия.

Единственият недостатък е, че повечето застрахователни компании няма да спазват вашата застраховка, ако злополуката или щетата се случи извън страната. Те няма да покрият и механична повреда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *